Als je de pil voor dat je het gaat doen inslikt word jed an toch zwanger als je hem daarna niet meer slikt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ten eerste hoop ik dat je jezelf toch grondiger informeert dan enkel hier, maar als ik het goed begrijp wil jij 'het' dus doen voor één of enkele keren, en daarvoor eventjes de pil nemen ? Oké, de pil is pas effectief vanaf ongeveer 15 dagen na je menstruatie, en dan nog heb je risico. Ik denk persoonlijk meer aan condooms of 'the morning after' pil. Geloof me vrij als ik zeg dat een zwangerschap niet opweegt tegen (laat ons zeggen) een uurtje plezier zonder condoom.

Dat zou echt super dom zijn, aangezien sperma nog 6 dagen in je lichaam kan blijven leven. De pil werkt hoogstens 48 uur, mits je hem natuurlijk al sinds je menstruatie geslikt hebt, anders is het al helemaal niet betrouwbaar. Ik zou voor de double dutch gaan; pil + condoom, dan voorkom je een hoop narigheid (geen zwangerschap en geen soa's, ook wel zo fijn). Mocht het toch al gebeurd zijn, neem dan een morning after pil, want van een abortus word je niet vrolijk..

dat kan per type pil verschillen, lees de bijsluiter van je pil.

dan ben je niet beschermt en sperma leeft nog 24 uur in de vrouw dus dan heb je wel kans gebruik de pil gewoon wanneer het moet dan gebeurd er niks

Volgens mij is de pil alleen te verkrijgen op doktersrecept en moet je bij de dokter dus goed voorgelicht zijn op het gebruik ervan. De pil is geen tijdelijk pilletje maar een pil die je permanent moet blijven gebruiken tot het moment dat jij zwanger wilt worden. Jij wilt dus niet zwanger worden en hebt hiervoor de pil aangevraagt maar waarom wil je er daarna dan mee stoppen? Als je een pil enkel wilt gebruiken om een eventuele zwangerschap te voorkomen als je seks hebt gehad kan je beter binnen 72 uur na de seks een morning-afterpil halen bij de drogist. Overigens wordt je niet bij iedere keer dat je seks hebt automatisch zwanger....je loopt (bij het vergeten van de pil of verwaarloosd gebruik) extra risico op een zwangerschap. Zelfs goed en regelmatig gebruik is niet 100% betrouwbaar, ook een condoom niet en na de seks is ook een morning-afterpil niet 100% betrouwbaar. Alleen GEEN SEKS is 100% te vertrouwen.:-)

Wat léren ze die kinderen tegenwoordig bij seksuele voorlichting? De pil werkt alléén als je hem slikt volgens de regels: iedere dag rond dezelfde tijd, gedurende een lange periode. Eén pil innemen heeft geen enkele zin. Sterker nog, als je hem wel netjes elke dag slikt en het maar één dag vergeet (of één keer overgeeft of diarree hebt), kun je alsnog zwanger worden. De pil is dus alles of niets. Je gebruikt hem, of je gebruikt hem niet. Het enige dat je voor elkaar krijgt als je zo af en toe een pil slikt, is dat je je hormonen door de war schopt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100