Wat wordt er aan gedaan om te voorkomen dat kinderen zich tot pedofiel ontwikkelen?

Ik heb begrepen dat een kind uitgroeit tot een pedofiel omdat er iets misgaat in de seksuele ontwikkeling. Of omdat het kind zelf seksueel misbruikt is.

Nu vind ik het prima dat pedofielen gestraft worden, maar ondertussen worden kleine kinderen volwassenen en komen er nieuwe pedofielen. Zou het niet een idee zijn om erop te letten dat kinderen zich seksueel gezond ontwikkelen? Zodat er geen nieuwe pedofielen meer bijkomen?
Zodat (idealiter) ooit in de toekomst er geen pedofielen meer zijn? Of veel minder in ieder geval.

Heeft er ooit iemand hier over nagedacht? Letten ze op scholen hierop?

Toegevoegd na 3 uur:
Voor de duidelijkheid: ik bedoel dus niet wat ouders moeten doen. Maar de overheid, schoolartsen, ggd, riagg, of wat maar een goede instelling zou zijn.

Kinderen worden nu ook door instanties (schoolarts, consultatiebureau) in de gaten gehouden of ze goed groeien, een bril nodig hebben en andere medische dingen, en ik vroeg me dus af of het mogelijk zou zijn om kinderen te helpen voordat ze rare ideeën gaan ontwikkelen en ook kinderen te helpen die misbruikt zijn, om weer normale ideeen te krijgen over sex.

Toegevoegd na 1 week:
De overheid spant zich bijv. in om overgewicht bij kinderen te voorkomen.
Gebeurt zoiets ook met seksuele ideeen?
Het lijkt me toch de moeite waard het te proberen!!
Mijn vraag is dus niet 'hoe', maar.. wordt zoiets uberhaupt gedaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kinderen die een fijne jeugd hebben kunnen geestelijk volwassen worden. De kans dat ze pedofilie ontwikkelen is dan kleiner. Veel pedofielen zijn in HUN jeugd zelf sexueel misbruikt. Dat dient dus hoe dan ook voorkomen te worden. Toegevoegd na 13 minuten: Dat betekent dus dat we alert moeten zijn op sexueel misbruik van (onze) kinderen. Bedenk wel dat veel misbruik ook door leeftijdsgenootjes kan plaatsvinden. Afgezien van het wat onschuldige doktertje spelen moeten we dus niet toleaten dat onze kinderen in een kwetsbare situatie komen die tot misbruik kan leiden. Wat ZEER belangrijk is, dat we onze kinderen serieus nemen als ze met verhalen komen dat mensen aan hen zitten op een ongepaste wijze. Opmerkingen als "zoiets doet opa, papa, meester pastoor, dominee,oom, tante(!) niet "is uit den boze als kinderen met verhalen aankomen. Het is uitermate traumatiserend eerst misbruikt en daarna door nota bene je eigen ouders/verzorgers NIET serieus genomen te worden. Dat laat diepe wonden na die tot sexuele scheefgroei leidt. Ik schrijf bewust "leidt "en niet "kan leiden " omdat een trauma nimmer zonder gevolgen blijft. Als pleegouder die sexueel misbruikte kinderen opvangt en opgevangen heeft heb ik alle reden dit zo scherp te stellen. Een van deze kinderen heeft zich alsnog van het leven beroofd omdat hulp te laat kwam. Dit kwaad moet dus met wortel en tak worden aangepakt. Daarbij is niet het straffen maar het voorkomen en het rechtdoen aan slachtoffers van het grootste belang . Dit omdat daders vroeger meestal slachtoffers waren, ze moeten dus behandeld worden en het moet onmogelijk gemaakt worden dat er herhaling optreedt. \Weinig dingen maken zoveel in een kinderziel kapot als sexueel misbruik en het bagatelliseren daarvan. Toegevoegd na 5 uur: Luister dus naar kinderen en laat ze tekeningen maken. Niet zelden bevatten deze tekeningen aanwijzingen. Op een zeer vriendelijke en miet bedreigenden manier van benaderen en vragen levert dan bruikbare antwoorden op. neem bij de kinderen de onterechte angst en schaamte weg. Het kind heeft NIMMER schuld, zelfs niet als het initiatief zou nemen, een vaak terugkerend argument van pedo's. Een kind zal echter (vrijwel0 nooit uit zichzelf aan de geslachtsdelen van volwassenen zitten tenzij ze daar ervaring in hebben cq. dus al misbruikt zijn. Dat is wat pedo's ook doen, ze geven kinderen een schuldgevoel en praten angst voor straf aan als de kinderen het geheim van misbruik niet bewaren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100