Niet kunnen klaarkomen...

De titel zegt het al... Ik geniet erg van seks, maar het is me nog nooit gelukt om tijdens de seks een orgasme te krijgen (solo wel)... Veel sites schrijven over gebrek aan vertrouwen en intimiteit in een relatie, maar dat zit bij mijn relatie allemaal supergoed! Zijn er mensen die specifieke tips voor me hebben? (dus niet: "praat erover met je vriend" en "probeer eerst je eigen lichaam te ontdekken", want die fasen ben ik al-lang voorbij...)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geen enkel punt ; er zijn ontzettend veel vrouwen die tijden sex geen orgasme kunnen krijgen, zelfs als ze hun lichaam door en door kennen, wel klaar kunnen komen en een prima relatie hebben. Voor vrouwen zijn het op de een of andere manier twee verschillende dingen. En om die twee samen te laten komen, is an sich niet zo heel ingewikkeld, maar wel iets dat lang niet alle vrouwen 'leren'. De kunst is je honderd procent op je gevoel te concentreren (en even niet zozeer op het zijne ;-) ) , je helemaal te laten gaan en vooral niet denken dat je MOET klaarkomen, want dan lukt het zeker niet. Hoezeer sex ook een tweepersoons spelletje is, klaarkomen is nogal....solistisch. Daarom lukt het ook wel als je in je eentje bent en je 100 % op je (eigen) gevoel kunt concentreren. Als je er in slaagt je echt volledig te ontspannen en te concentreren op je gevoel en je man op dat moment dan maar even moet zien als 'hulpmiddel', zal het je op een gegeven moment best lukken. Mits hij een beetje vaardig is met tong en vingers, want tijdens 'de daad' zelf, zal het naar alle waarschijnlijkheid niet lukken. Maar daar is wel één belangrijke voorwaarde aan verbonden : en dat is, dat je nog niet bent 'overprikkeld'. Je zult namelijk de eerste niet zijn die uitstekend en vrij snel kan klaarkomen met bijvoorbeeld een vibrator, of manuele stimulatie in een vast ritme, maar eigenlijk dat punt met minder, natuurlijkere stimulatie niet meer kan bereiken. Tijdens masturbatiecursussen zie je dan ook niet alleen vrouwen die helemaal niet kunnen klaarkomen of vaak zelfs hun eigen lichaam nauwelijks kennen, maar zeker ook vrouwen die opnieuw moeten leren met minder stimulatie een orgasme te bereiken. De site is helaas in het Engels, maar de informatie / boeken van Betty Dodson, specialist op dit gebied, zal je vermoedelijk verder kunnen helpen.

Bronnen:
http://dodsonandross.com/
http://dodsonandross.com/topic/how-orgasm-...

Er is een heel groot percentage vrouwen die dit " probleem" ook hebben. De kans bestaat dan ook dat je geen vaginaal orgasme kunt krijgen omdat je te weinig prikkels opneemt die tot een vaginaal orgasme leiden. Dit is dus niet abnormaal maar voor jou wel heel vervelend denk ik te begrijpen uit je vraag. Heb je al eens geprobeerd om niet voor een orgasme te gaan maar aleen voor het genieten samen zonder je te fixeren op een vaginaal hoogtepunt? Door je er teveel op te concentreren is de kans van slagen nog kleiner namelijk als het al niet lukt. Probeer een tijdje intiem te zijn met als enige doel van elkaar te genieten zonder op zoek te zijn naar een orgasme en misschien zal je het dan alsnog een keer meemaken doordat de fixatie ( die het nog meer tegenhoudt) er af is. Misschien ben je het niet met me eens, bedenk dan dat het erg moeilijk is om dit soort adviezen te geven aan iemand die je totaal niet kent maar dat het absoluut en met alle respect een serieus gemeend en goed bedoeld advies is :-) succes !

Het is idd jammer dat veel westerse vrouwen dit hebben. Ik schrijf expres westerse vrouwen want de sexbeleving in andere culturen schijnt anders te zijn. Ik kan je het boek de multi orgastische vrouw aanraden. Zeer verhelderend met heel veel tips (ondanks dat je de fase van zelfverkenning al voorbij bent ;))

Misschien heel raar maar wat wij wel eens doen: We liggen 'lepeltje-lepeltje' en doen het zo, tegelijkertijd moet jij je bovenste been omhoog doen en laat hem met jou spelen tijdens de seks(of doe het zelf)...

Het is lang niet alleen de techniek die je eerder doet klaarkomen maar ook wat doen jullie verder? Wat zeggen jullie tijdens de sex tegen elkaar, dat kan ook enorm stimuleren om lieve, lekkere of ondeugende dingen te zeggen, als je begrijpt wat ik bedoel.

Meid, snap dat het je frustreert en bij mij kwam dit probleem vroeger vaak ook kijken omdat ik te veel aan het nadenken was. Misschien dat jullie onderhand iets kunnen doen wat jou opwind zoals misschien met chocoladesaus/veren/leuk filmpje op de achtergrond of muziek zodat je misschien wat minder nadenkt. Als dat niet werkt heb je nog altijd meerdere posities waarin je een vibrator erbij kan pakken( bovenop of lepeltje lepeltje bijvoorbeeld). Dit kan uiteindelijk een hobbel in je relatie worden dus ik zou zeker een van deze dingen proberen.. Je weet maar nooit! Succes en liefs

Het zal raar zijn hier een man te krijgen voor antwoord, maar het is inderdaad een probleem dat mij dikwijls ter ore komt omdat het dikwijls een combinatie van psychologisch (psycholoog) en lichamelijk (dokter) is. Het kan zelfs relatiespecifiek zijn. Even proberen binnen de limiet van 2500 (rest in reactie hierop). Het belangrijkste wat je hier vertelt, is dat je relatie supergoed is. Wat op zich al betekent dat je er wel van geniet dat je geniet van je partner die wel een hoogtepunt krijgt. Er zijn immers ook mannen (ik hoorde daar zelf bij), die enkel een hoogtepunt kunnen krijgen nadat hun vrouw dat kreeg, en doordat mijn echtgenote zelf met dat probleem zat, moest ik soms heel langzaam mijn werk maken van haar. Soms is het ook een stuk vaginaal, en een stuk zo gegroeid. Er zijn vrouwen die zeer gevoelig zijn aan de clitoris, en daarnaast ook een zeer groot 'veroveringsgevoel' hebben en die geen problemen hebben om seksueel dominant te zijn. Het zijn die vrouwen die een man gemakkelijk mee krijgen en zich probleemloos kunnen laten gaan, luid roepen, en soms ook zelfs op 'gevaarlijke plaatsen' (risico betrapt worden) gemakkelijker een hoogtepunt krijgen, enkel door stimulering door de man (of door zichzelf). Heel wat vrouwen zijn niet zo, en nu is je concrete vraag in zekere zin 'of je zelf zo kunt worden'. Hiervoor moet je volgens mij lichamelijk en psychologisch een aantal experimenten uitvoeren. Zo is het clitoraal bevredigen van een vrouw dikwijls millimeter werk, want de clitoris 'loopt weg' op het moment dat je die eigenlijk vindt en dus is het logisch dat lesbische koppels soms 'gemakkelijker hoogtepunten bij elkaar maken' dan hetero-koppels, maar dat blijkt van kortere duur te zijn in relatie (je bouwt ook geen relatie op seks, ruzie soms wel omdat het dikwijls naar snel-consumptie van genot ipv van diepe liefde gaat). Het is niet abnormaal dat je bijv. eerst samen in slaap valt, omdat je de zachte methode liefst hebt en dat je midden in de nacht al onbewust meer opgewonden raakt. In dat geval ben je ook (zoals de meeste liefdevolle mensen!) het type dat niet 'tegen de tijd kan vrijen' omdat het diep uit jezelf moet komen. Probeer met woorden ook de lichamelijke taal vorm te geven tijdens het vrijen hierover en taboes te doorbreken, en dit als jullie beiden heel erg fit zijn en een hele avond, nacht en een morgen tijd voor elkaar hebben zonder stoorzenders (gsm's uit, no kids...) ... vervolg in reactie straks

Bronnen:
19-delige encyclopedie
1985 (echte aanrader!)"
Lecturama
Liefde en seksualiteit"

Je kunt zo'n vraag natuurlijk niet stellen en dan erbij zeggen dat je je eigen lichaam en sexualiteit al kent. Bij het ontdekken van je eigen lichaam hoort namelijk ook hoe dat reageert op aanrakingen, emoties, geluiden, penetraties etc. van het lichaam van je sexpartner(s) Je zult je eigen lichaam dusdanig moeten laten toestaan optimaal genot te beleven aan een ander. Daarom ervaren vrouwen die (sorry dat ik het even bot zeg) stil op hun rug gaan liggen veel minder plezier aan sex dan actieve vrouwen die eigenlijk gebruik maken van hun sexpartner(s) en op die manier posities innemen en bewegingen maken die hen het beste stimuleert. Je zult als je niet alleen vaginaal klaar kunt komen een standje uit moeten zoeken waarbij je zowel vaginaal als clitoraal gestimuleerd wordt (dat kan zonde handen) en welke het best bij jouw past kan alleen jij bepalen. Daarbij hoort ook dat je af en toe even lekker helemaal aan jezelf mag denken en alleen aan jouw genot dat is ook heel leuk en opwinden voor je sexpartner(s) als ze jou zien genieten. (wisselwerking dus)

Er zijn middeltjes te koop bij Christine le Duc. Pasta's die je vagina extra gevoelig maken, speeltjes of condooms met ribbels voor extra intensie bijvoorbeeld. Mss kun je zoiets eens proberen? Succes, en blijf vooral genieten van elkaar!

concentratie en een fibrator erbij doen wonderen.... Toegevoegd na 2 minuten: vibrator natuurlijk

Als je sneller ademt kan je orgasme minder heftig zijn. Misschien dat je van opwinding sneller ademt. En het daarom gewoon helemaal niet merkt. Dit probleem had ik zelf dus ik denk ik verspreid de kennis even. Sinds ik langzamer adem of zelfs af en toe het en beetje inhoud lukt het een stuk beter. Ook kan je misschien overgevoelig zijn dat hoor ik ook wel eens vaker dat dat een reden kan zijn.

Bij vrouwen is het "gevoelige"plekje niet altijd op dezelfde plaats . Jijzelf weet precies waar het zit , vandaar dat het solo wel lukt .Je kan tijdens de penetratie met je eigen vinger-vinger het plekje "strelen" en dan kom je 100% zeker klaar .

Toen ik jonger was lukte dat ook helemaal niet, tot een vriend eens aanraadde om mezelf te bevredigen tijdens het vrijen, dus tegelijkertijd, en dat ging toen prima. Verder kan je het ook nog zo doen dat je je zelf eerst bevredigd, solo dus, terwijl je vriend toekijkt (of niet) en als je daarna samen gaat vrijen met je partner, dan kan je nog wel wat keren en heel graag spontaan klaarkomen. Want vrouwen kunnen vaak meerdere orgasmes achter elkaar krijgen. Dus, gewoon niet denken dat het hoort dat hij jou moet bevredigen, dat is bij een vrouw nu eenmaal vaak moeilijker, maar gewoon zelf meedoen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100