Hoe slecht is de morning after pil?

Ik hoorde laatst van een vriend dat de morning after pil heel slecht is, en dat je bij wijze van spreken in heel je leven maar drie van die pillen mag nemen..

Zelfs heb ik er in drie maanden de tijd twee van die pillen genomen, maar ik heb er niets van gemerkt..

Hoe slecht is de morning after pil eigenlijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

De morning-afterpil werkt door de eisprong uit te stellen of door te voorkomen dat de bevruchte eicel zich innestelt in de baarmoeder. Zo wordt gezorgd dat het ontstaan van een zwangerschap (alsog) wordt voorkomen. De morning-afterpil werkt voordat de eicel zich nestelt in het baarmoederslijmvlies. Als u al zwanger bent als u de morning-afterpil inneemt, dan zal de zwangerschap zich normaal ontwikkelen. Voor meer info zie link

Bronnen:
http://www.drogistensite.nl/index.cfm/26,1...

bij mijn weten is het niet slecht in de zin van een direct gevaar voor je gezondheid, ander zou het niet verstrekt mogen worden. overigens heb ik meerdere soorten gevonden op het net Yuzpe 2x2 methode Norlevo 2x0,75mg of 1x1,5mg EllaOne 30 mg Bijwerkingen: Het is mogelijk dat je van de morning after pil misselijk wordt. Bij de drogist en apotheek zijn, zonder recept, zetpillen en pillen tegen misselijkheid te koop ( bijvoorbeeld domperidon- motilium). Wanneer je overgeeft binnen 3 uur nadat je de morning after pil hebt ingenomen dan heb je de twee pillen waarschijnlijk weer uitgebraakt. Laat je maag mbv een antimisselijkheidstabletje of zetpil tot rust komen en haal nieuwe morning after pillen. Door de morning after pil kan je eigen menstruatie een paar dagen eerder of later komen. Wanneer de bloeding veel eerder komt of wanneer de bloeding veel lichter is dan normaal dan is het verstandig om 3 weken na het risico een zwangerschap met behulp van een zwangerschapstest uit te sluiten. welke versie jij ook gehad hebt (waarschijnlijk EllaOne als je totaal 2 pillen hebt gehad) gezond zal het niet zijn omdat je een stoot hormonen en andere stoffen binnenkrijgt. wat dit doet met je lijf is per persoon verschillend. hoe slecht het is is dus niet te zeggen zonder aanvullende info. ik zou mee meer druk maken om te frequentie waarmee je het inneemt. het feit dat je onbeschermde sex hebt kan veel meer ongezonde dingen opleveren! Dit zijn de zeven in Nederland meest voorkomende soa's. * Chlamydia-infectie * Genitale wratten * Gonorroe * Hepatitis B * Herpes genitalis * Hiv-infectie * Syfilis Overige soa: - Bacteriële vaginose - Candida-infectie - Schurft - Schaamluis - Trichomonas iets meer verantwoording en wat zuiniger op jezelf zijn lijken mij een betere oplossing .de pil kan je via de dokter verkrijgen en het condoom hebben ze bijna op elke straathoek en winkel te koop..... sucsex!

Bronnen:
http://www.acsg.nl/morningafter.html
http://www.soaaids.nl/

Voorkomen is natuurlijk altijd beter, de morning afterpil is een noodmiddel. Maar dat je om fysieke redenen in je hele leven maar 3 keer de morning afterpil zou mogen nemen is onzin. Ik zou 'm alleen niet als standaardvoorbehoedsmiddel gebruiken, want, zoals ik al zei: het is een noodmiddel.

De morningafterpil voorkomt dat het bevruchte eitje zich in de baarmoederwand nestel door een enorme stoot hormonen. Het is eigenlijk niet de bedoeling dat je zoveel hormonen te verwerken krijgt, dus het kan wat bijwerkingen hebben. Zoals hoofdpijn en buikpijn. Je moet het echt als een noodmaatregel zien, want je zadelt je lichaam op met een hoop werk om al die overbodige hormonen weer te verwijderen. Lees onderstaande link.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...

Er wordt gezegd dat je alleen ziek van de morning-after pil wordt als er daadwerkelijk een bevruchting plaats heeft gevonden. Zoniet merk je er dus weinig van. Als er wel een bevruchting plaats heeft gevonden, gaat die pil er alles aan doen om het af te stoten en daar kan je ziek van worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100