Met welke pil krijg je de minste hormonen binnen en wel effectief is?

Ik heb jaren Marvelon gebruikt en daarvoor Migranon. Ik heb begrepen dat dit al oudere pillen zijn. Ik wil graag een pil waar zo weinig mogelijk hormonen in zitten maar waardoor ik toch niet zwanger kan worden. Note: een spiraaltje is geen optie

Weet jij het antwoord?

/2500

Mijn dochter heeft deze gekregen : Cyproteronacetaat/Ethinylestradiol Volgens mij noemen ze het ook diane pilof zo iets. Alleen deze is volgens mij niet vrij verkrijgbaar, deze moet op recept. Mijn dochter heeft deze gekregen omdat andere te zwaar voor haar waren ze moest steeds overgeven van andere soorten.

Bronnen:
http://www.gezondenzo.net/apotheek-drogist...

Ik slik de microgynon (of eigenlijk apotheek "eigen merk") 0.10 ipv 0.20. 0.20 is de "normale" hoeveelheid hormonen, dus 0.10 zijn de helft minder hormonen, maar even effectief.

De minipil bevat alleen progestageen en bevat, in tegenstelling tot de overige anticonceptiepillen (combinatiepillen), geen oestrogeenhormoon. De minipil is iets minder betrouwbaar dan de gewone combinatiepillen. Eénfase pil Bij de éénfasepil hebben alle tabletten of dragees in de strip dezelfde samenstelling oestrogeen en progestageen. Eénfasepillen worden onderverdeeld in lichte en zware pillen. De lichte pillen bevatten minder oestrogeenhormonen en hebben hierdoor meestal minder bijwerkingen. Zeer lichte sub-30-pil: Bevat 20 microgram oestrogeen. Voorbeelden zijn Harmonet, Lovette, Meliane, Mercilon. Tweefasen anticonceptiepil Bij de tweefasenpil hebben de pillen in de eerste helft van de strip een andere samenstelling dan in de tweede helft, herkenbaar aan de kleur. Door de wisselende samenstelling van de tweefasenpil wordt de natuurlijke verandering van de hormonen tijdens een menstruatiecyclus nagebootst. De tweefasenpil kan worden onderverdeeld in: step-up-pil: alle pillen in de strip bevatten dezelfde hoeveelheid oestrogeen. De hoeveelheid progestageen is in de eerste fase laag en wordt verhoogd bij overgang van de eerste naar de tweede fase. Driefasen anticonceptiepil Bij de driefasenpil hebben de pillen in de strip drie verschillende samenstellingen, herkenbaar aan de kleur. Door de wisselende samenstelling van de driefasenpil wordt de natuurlijke verandering van de hormonen tijdens een cyclus nagebootst. minder hormonen hoeven niet per definitie minder bijwerkingen te betekenen. elke lichaam kan anders reageren op de verschillende hormonen of de hoeveelheid/verhouding en samenstelling hiervan. materie voor je huisarts dus.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...
http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat=med...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100