als je sex hebt gehad gaan de zaadjes dan direct dood?

ik bedoel dus als je sex hebt gehad met condoom en de jongen doet de condoom af en we gaan slapen (hij heeft wel een boxer aan) wat doen de rest van de zaadjes dan die overzijn gebleven aan zijn geslachtsdeel? gaan ze direct dood of blijven ze eerst nog even leven?

Weet jij het antwoord?

/2500

levensduur van sperma hangt af van de omstandigheden. Zodra sperma aan lucht wordt blootgesteld, droogt het uit en is het dood. Zolang het sperma een vochtig klompje is, kan het levende cellen bevatten. Ook de temperatuur bepaalt de levensduur van sperma. Zo is ingevroren sperma oneindig lang te bewaren. Op kamertemperatuur overleeft sperma zolang het vochtig is. dus eigenlijk is het snel dood

Bronnen:
http://www.allesoverseks.be/cms/vragen/spe...

Spermacellen die in de vagina komen leven 24-48 uur en buiten het lichaam schijnen ze heel snel dood te gaan. Zoals je het hier vraagt denk ik dat het er tussenin zit. In de vagina is het milieu (de zuurgraad) heel goed voor de overleving, dat zal in de penis niet zo zijn. Maar als je het uit voorzorg vraagt, zou ik toch denken: de volgende ochtend is er vast nog één in leven

Nee, zaad dat in een vrouw terecht gekomen is kan nog 24-48 uur in leven blijven. Aan de buitenlucht blootgesteld gaat het na enkele uren dood.

Als sperma niet in de vagina terecht komt, dan heeft het een levensduur van ongeveer 5 minuten. Het is echter wel degelijk mogelijk dat zwangerschap ontstaat omdat sperma indirect in de vagina terechtkomt, bijvoorbeeld door een vrouw met een vinger te bevredigen waar nog sperma aan kleeft. Spermacellen die direct tijdens de geslachtsgemeenschap worden ingebracht leven meestal 24 tot 48 uur in de baarmoeder. Er zijn echter uitzonderingen bekend van zaadcellen die na vier tot vijf dagen nog in leven waren. Factoren als stress, alcoholgebruik en roken hebben invloed op de levensduur van sperma. Sperma kan niet goed tegen lucht en water.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100