Is pedofillie erfelijk?

Dit naar aanleiding van de zedenzaken die de afgelopen dagen gehypet worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, net als homoseksualiteit niet erfelijk is.

Nee, denk 't niet! Alhoewel, in kringen waar het celibaat nog in ere wordt gehouden misschien wel. Maarja dat heeft dan weer niets met erfelijkheid te maken.....

Ik kan me niet voorstellen dat de genetische samenstelling er helemaal niet toe doet, maar het zal vooral een samenloop zijn van omgevingsfactoren en je (genetische) aanleg

Dat ligt eraan of je dat gelooft of niet, in de wetenschap zijn ze daar nog niet helemaal uit. Persoonlijk denk ik dat genen die het 'triggeren' erfelijk zijn. Maar er moet dan eerst iets gebeuren om die genen 'aan' te zetten, om het zo maar te zeggen. Er is wel wetenschappelijk bewezen dat die combinatie soms kan zorgen voor crimineel gedrag.

Bronnen:
Studie Criminologie

Ik geloof niet dat het erfelijk is,maar als jij je leven lang iemand iets ziet doen,is de kans dat je het overneemt wel groter.Zo is de kans groter dat iemand gaat roken als hij of zij hun ouders ziet roken.En als iemand het slachtoffer is van incest en er wordt niks aan gedaan,is de kans ook groter dat het slachtoffer dit als "normaal" kan gaan vinden en dit dus later ook gaat doen.

Nee hoor het is absoluut niet erfelijk. Het is meet het "Monkey see, Monkey do" principe. Wat je vanaf je geboorte meemaakt resulteert in kopieergedrag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100