Is de prikpil betrouwbaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Theorie: minder dan 0,03% wordt zwanger Praktijk: 0,03-0,6% wordt zwanger dit is de betrouwbaarheid zie meer info in de link

Bronnen:
http://www.anticonceptiemethoden.nl/index.php?p=65

Eigenlijk betrouwbaarder dan de pil die je moet slikken. Een prikpil kan je iedere 3 maanden toegediend krijgen. Een orale pil moet je iedere dag innemen en kan je gemakkelijk vergeten. Qua bescherming op zwangerschap is de werking gelijk, mits je je tabletten ook iedere dag inneemt.

Als anticonceptiemiddel wel, als waakhond niet. Dat klinkt erg flauw, maar bedenk goed dat bijvoorbeeld condooms ook beschermen tegen SOA's, maar de prikpil dus niet. Bedenk dus wat je verstaat onder betrouwbaarheid. Overigens is de betrouwbaarheid als anticonceptiemiddel nooit 100%, maar in de praktijk heb je nagenoeg geen zwangerschappen (3 op de 10.000 vrouwen die de prikpil gebruiken ongeveer).

De prikpil is zeker erg betrouwbaar, ook in vergelijking met andere middelen. De bijwerkingen zijn echter heel zwaar, je bent er niet zomaar vanaf als je teveel last hebt van de bijwerkingen, en mocht je op een gegeven moment toch een kinderwens krijgen, duurt het heel lang voor je je normale cyclus terug hebt. Geen aanrader dus.

Volgens de feiten en onderzoeken wel, maar niet altijd. Het levende resultaat daarvan ligt momenteel bij mijn vriendin in haar bedje..

Het is heel betrouwbaar ik zelf heb hem 4 jaar gebruikt.in de eerste jaar menstrueer je nogaal maar loop de jaren neemt het af.Ik ben nu een jaar vanaf en mijn cyclus is al begonnen.maar het kan ook per mens verschillen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100