Ik ben ontmaagd gisteren !! Maar wat nou als ik toch zwangerraak? [met condoom seks gehad.]

Ik ben vandaag ontmaagd. En was er ook klaarvoor. En me vriendje ook. Ik ben best jong maar . Ik was er al echt klaar voor. Maar wat nou als die condoom toch gescheurt is? wat dan?

- me moeder mag het niet weten van dat ik ben ontmaagd.
- het is gisteren gebeurd rond 6 uur. savonds.
- wat als ik toch zwanger ben geraakt?
- help me?

AUB ; geen temoeilijke woorden.
Heb een laag IQ letterlijk.

Toegevoegd na 17 minuten:
Oja , kun je die morning-afterpil gewoon ophalen bij de huisarts?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wanneer een condoom scheurt is dat erg duidelijk. Door de spanning knapt hij dan, net als een ballon. Dat zou je dus hebben gemerkt, als dat gebeurt was. Maar misschien is het slim om de pil te gaan slikken. Dit kan ook zonder dat je ouders het weten. Dan hoef je je niet meer zoveel zorgen te maken over zwangerschap. Hou voor de zekerheid wel in de gaten of je ongeveer op de verwachte tijd ongesteld wordt.

je kunt een morning-after pil gebruiken. Toegevoegd na 1 minuut: oh, antwoord is al gegeven...trage computer -_-'

Misschien, om je van de stress af te helpen zodat je zo goed als zeker weet dat je niet zwanger wordt, kun je een morning after pil nemen? Weetniet of het ook van invloed is als je gewoon veilige seks hebt gehad:) Ben ongeveer even oud als jou, en vindt mezelf er ook al klaar voor enzo.., en als ik je advies zou geven. Is het misschien handig er met je ouders over te praten ( dit alleen als je denkt/weet dat je ouders het misschien wel zullen begrijpen). Dan kunnen ze je misschien helpen ermee. De pil kun je trouwens ook gewoon krijgen volgensmij, en anders zijn er genoeg andere redenen als je er een wilt. Zeg tegen je ouders bijvoorbeeld dat je alleen in bepaalde periodes ongesteld wilt zijn, dat is ook een goede rede om de pil te nemen :) Groetjes, en hopelijk nog veel plezier met je vriendje he! Toegevoegd na 44 minuten: Maak je trouwens geen zorgen, als de condoom was gescheurd had je het wel gemerkt lijkt mij:) Na de sex geen witte resten gehad in je vagina ( Sperma?) dan lijkt het me ook niet dat het condoom gescheurd is:) Anders kun je altijd nog na de huisarts wil je echt zekerheid hebben. Voel je je nog onzeker erover, stuur gerust pb (bericht) of zet reactie neer:) Toegevoegd na 53 minuten: Trouwens, als je erg gestresst bent, kan je menstruatiecyclus, de dagen dat je ongesteld bent en de tijd die ertussen zit, in de war raken! Dus ontspan vooral als dat lukt:) Anders zou je misschien nog meer stress erdoor kunnen krijgen;)

condoom scheurt echt niet zomaar,je kan dit altijd nog checken,zorg voor anticonceptie,via huisarts hoeven ouders niet te weten,maar ben eerlijk praat er over. ouders zijn ook jong geweest succes en vrijen is ok

Allereerst, neem niet zomaar een morning after pil, die rommel is slecht voor je lichaam. Als je een condoom gebruikt hebt die niet gescheurd is dan ben je met 99.9 procent zekerheid niet zwanger.

Leuk meid hoop dat het was wat je je er van voorgesteld hebt. Als jullie het de hele tijd met condoom gedaan hebben is de kans op zwagerschap heel klein. Als een condoom gescheurd is zie je dat meteen dan ligt hij aan flarden. Houd je menstruatie in de gaten of haal van de week een zwagerschap test bij de drogist. Als die positief is ben je ruim op tijd om even langs de huisarts te gaan. Hij zal je verder helpen zonder dat je ouders dat weten.

Als je enorm twijfelt, kan je de morning-after pil ophalen bij de huisarts. Weet wel, dat je van die Pil, enorm ziek kunt worden, en geen pretje is. Een condoom scheurt over het algemeen niet vlug, maar als je twijfelt, zou ik dan wel even naar je huisarts gaan, om daarover te praten... Je huisarts vertelt niks tegen je ouders, maar als je dat niet durft, je kan altijd de kindertelefoon bellen, vroeger kon je terecht voor dat soort vragen bij de rutgers stichting, maar deze zijn helaas failliet gegaan. Misschien dat de kindertelefoon adressen weet, waar jij ook naar toe kunt gaan buiten je huisarts om. Ook al besluit jij zelf voor de Pil te gaan, gebruik altijd een condoom. Dubbele veiligheid, niet alleen om te voorkomen dat je zwanger word, maar ook dat je geen SOA oploopt. Na aanleiding van je vraag, die jij eerder een keer hebt gesteld... Je kan de kindertelefoon gratis bellen, of zelfs met ze chatten...

Bronnen:
http://www.kindertelefoon.nl/

Zat er sperma in de condoom? Als dat erin zat en hij niet lekte was hij niet gescheurd.

JW1: 13 is wel erg jong hoor! Weet je wel zeker dat je er klaar voor bent? Ik hoop dat het was wat je er van voorgesteld had. Je weet zelf ook wel dat het heel jong is, anders zou je moeder het wel mogen weten van je. Als jij met condoom gevreeen hebt en het condoom was niet kapot, dan is de kans dat je zwanger bent, heel erg klein. Over een paar weken weet je het zeker. Als je hierna helemaal zeker wil zijn dat je niet zwanger wordt, zou ik gewoon nog een paar jaartjes wachten met sex. Zo'n fantastisch geweldig iets is het nou ook weer niet, je kunt je hele leven nog lekker vrijen.

Hoi, ik weet niet of 13 te jong is voor sex, ik vind het wel aan de jonge kant. Maar ik veroordeel het niet. Ik wil even opmerken dat "vrijen met condoom" niet altijd op de juiste manier gebeurt en dat het dan NIET veilig is. Let erop dat je het condoom niet te laat om doet, dus niet van tevoren met de penis in of tegen de vagina aan!!! Want er kan zaad in het voorvocht zitten en dan kun je al zwanger worden. Het is heel belangrijk om een condoom echt op tijd om te doen. Sorry voor het medische praatje, maar sex is (veel) fijner als je je geen zorgen hoeft te maken over de "technische" dingen eromheen. Hoe moeilijk het ook is, probeer toch voorzichtig om je ouders op de hoogte te brengen dat hun dochter al aan sex toe is. Doe dat in kleine stapjes, bv. begin met dat je gezoend hebt en dan steeds verder. Het is misschien wel eng om er met hun over te praten, maar het is veel waard als ze achter je staan. Oja, hou wel even goed in de gaten of je (op tijd) ongesteld wordt, zo niet dan meteen een zwangerschapstest kopen (samen met je vriendje, want dan deel je de zorgen!) en daarna eventueel een afspraak maken met de huisarts. Die mag in principe niets tegen je ouders zeggen. Ben je daar toch bang voor, dan kun je misschien samen met je vriend naar zijn huisarts. En misschien zijn jullie wel toe aan "sex", maar niet aan de gevolgen die "sex" met zich mee kan brengen... denk daar goed over na! Sterkte en succes!

Sex is plezier voor twee, zegt men. Hoop dat je dat zo ervaren hebt. Maar deze vraag stel je je omdat je je toch zorgen maakt. Hieruit blijkt wel dat je nog niet van belangrijke dingen op de hoogte bent. En dat is wel nodig, watnt het is niet alleen lekker sexen, maar ook alles erom heen. Voorbereiding, konsekwenties. Stel dat het wel mis gaat, wat dan? Jij draait er voor op. En dat is met 13 jaar nog wel wa erg vroeg. Je hebt je school nog en straks een baantje. Is toch fijner zonder baby dan met. Een baby is ingewikkelder dan een pop hoor! Zou je toch je moeder niet eens vragen? Kun je zeggen: voor als ik er aan toe ben. Ze wil je vast en zeker helpen, dingen vertellen enzovoorts. Daar zijn moeders voor...

Volgens mij is er niet mis gegaan. Je maakt denk ik te veel zorgen om je eerste keer. Zolang de condoom van te voren is omgegaan en is omgebleven hoef je nergens bang voor de zijn. Als je het idee hebt dat de condoom is afgegaan, of hevige sex is beschadigt (het was je eerst keer dus dat denk ik niet) kan je evt contact opnemen met de huisarts die je verder kunt begeleiden. Die heeft ook de plicht je ouders er buiten te laten.

ik wil even een reactie geven op de eerste reactie van deze vraag: Als je de pil haalt bij de dokter, weten je ouders er ook van. Dat gaat allemaal via de verzekering en hun kunnen dat zien. Iedereen zegt wel van niet maar dat is wel zo! Maar je kunt wel aan je dokter vragen volgens mij om het te verzwijgen voor je ouders, volgensmij dat hij er dan zelf wel voor kan zorgen dat ze het niet te weten komen, ook niet via de verzekering!

Bronnen:
Mezelf

Als je twijfelt of het condoom goed zat, kan je nog van alles doen om zwangerschap te voorkomen. Zoals de MAP of een pechspiraaltje. Je huisarts kan je daarmee helpen en het is niet moeilijk. Maar als je de gebruiksaanwijzing hebt gelezen van de condooms, en je hebt het goed gebruikt, dan is de kans op zwangerschap zeer klein. Anders volgende keer condooms met zaaddodende crème gebruiken.

Bronnen:
http://weet.wikidot.com/ben-ik-zwanger

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100