Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan het zover komen wat Antonie Kamerling heeft gedaan?

je bent gezond,je hebt het financieel goed,mooie vrouw en kinderen

Waarom dan zelfmoord?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je bent beslist niet gezond als je depressief bent. Als je een zware depressie hebt, is alles zwart, is alles teveel, voel je alleen nog maar schuld, als je iets doet doe je het niet goed of verkeerd of om de verkeerde reden en zie je wel het heeft allemaal geen zin en die pijn is niet te dragen en je familie zal zich wel ellendig voelen maar of je kan er niet meer bij stilstaan of je bent overtuigd dat ze uiteindelijk zonder jou beter af zijn. Eén grote warboel van zwarte gevoelens, en soms ook gapende leegte. Wees blij dat je het niet begrijpt, want dan ben je zelf nog nooit depressief geweest, hopelijk blijft dat zo. Zelfmoord is een laatste "redmiddel", hoe cynisch dat ook klinkt. Als je met je rug tegen de muur staat, en nergens meer heen kunt, lijkt dat soms de enige uitweg die er is, zeker als je al meerdere manieren hebt geprobeerd om uit die depressie te komen en die niet werkten.

Ookal heb je nog zo veel, het kan dat je je nog niet gelukkig voelt. Misschien ontbrak er iets in zijn leven? Of voelde hij zich niet meer horend bij de rest van de mensen. Helaas kunnen we het niet meer vragen nu... Groetjes en gecondoleerd...

Je schrijft dat hij gezond was, terwijl bekend is dat hij al jaren depressief was. Ook dat is een ziekte, waarmee je vraag meteen beantwoord is.

Antonie Kamerling had het financieel goed, hij had een leuke vrouw en twee lieve kinderen, maar hij had ook een grote "pijn" in zijn hoofd. Vanavond hoorde ik een psychiater op t.v. hierover spreken. Mensen die dit hebben, kunnen niet meer relativeren, zijn niet meer benaderbaar, aanspreekbaar door hun omgeving. Hij hield veel van zijn vrouw en kinderen, maar ze konden hem niet meer bereiken. Dit schijnt al in de baarmoeder in aanleg aanwezig te zijn en daar is niets aan te doen. Hij zag het leven, ondanks alles wat hij had, niet meer zitten en uiteindelijk weet men dan niets anders meer te doen dan een einde aan dit lijden te maken.

Gister avond zag ik meerdere reacties van collega's van Antonie Kamerling.. Die van Daphne Deckers omschreef eigenlijk alles! "een gebroken been kun je zien, een gebroken ziel niet" Als je zoiets doet, terwijl je een vrouw kinderen hebt dan moet je echt wel heel erg gebroken/kappot zijn van binnen.

Volgens mij kan alleen diegene die zo ver komt daar antwoord op geven, maar ik kan me er wel wat bij voorstellen. Er zijn mensen die zich zelf de moeite waard niet vinden, ondanks het feit dat anderen dat wel doen. Het hoeft niet altijd met depressie te maken te hebben, het kan de kijk op het leven zijn. Wat betekent het leven, wat is het nut ervan.

Een van de dingen die hij ooit heeft gezegd en die voor mij ook herkenbaar zijn is het feit dat zn hoofd altijd vol zat en hij gedurend bezig was met gesprekken. De moeilijkheid met deze dingen is het stoppen van die gesprekken en het leeg maken van je hoofd. Als je dit niet voor elkaar kunt krijgen kun je daar behoorlijk dol van worden, wat er om je heen gebeurd dringt niet meer binnen en al wat je wilt is rust in je hoofd.

Als we dat goed kunnen verklare, dan weten we misschien ook wel de remedie. Het is een proces,dat zich in iemands hoofd afspeelt er waar anderen geen inzicht en vooral geen begrip voor hebben. De meest onbenullige dingen,waar wij met een lach over heen stappen kan voor een depressief mens wel een onoverkomelijke barriëre zijn. Zij zien de meeste dingen totaal anders dan een geestelijk gezond mens.

Je ziet nooit wat er achter de gordijnen gebeurd. De meeste (jonge) mensen die het financieel goed hebben, kunnen daar slecht mee omgaan. Ze raken aan de drank en drugs en het wordt steeds erger. De beroemdheid die ze hebben opgebouwd, schept verplichtingen en ook daar kunnen ze meestal niet mee omgaan. Wel het geld aanpakken, maar de verplichtingen vergeten.

Zoals hij zelf zei: Wind mee is wind tegen als je de andere kant op moet.

Bronnen:
Hero

Menselijk psychologie. State of mind. Jij praat over de zaken die hij had. Daarmee vertel jij jou visie over zijn leven. Psychologisch gezien maakt het niet uit wat je bezit. Het is hoe jij het ziet. Gelukkig zijn zit in jezelf. Het is eerder de manier van kijken dat je bezit. Er is ellende zat om je heen om zelfmoord neigingen van te krijgen maar laten tussen al die ellende ook niet de mooie kant vergeten. Het leven kan zo mooi en lelijk zijn als je wilt. State of mind is de sleutel

Ik heb ook een depressie en burn-out gehad. Ik was echt de weg kwijt. Helemaal in gedachten bezig met mezelf en de pijn en druk in mijn hoofd. De gedachten (negatieve) beheersten mijn hoofd. Ik was niet aanspreek baar voor mensen. Ik zag het ook niet zitten en ging rattengif kopen om er een eind aan te maken. Maar gelukkig kwam ik een vriend tegen en vertelde wat ik ging doen. Hij zei dat ik gek was en naar een psychiater moest. Dus dat deed ik. En daar kreeg ik prozak 20mg en de druk en gedachten in mijn hoofd hielden op. Maar het werk bij 50% van de gevallen niet. Wellicht was Anthonie een van die gevallen? Ik kan het begrijpen, als je depressief bent ben je alleen met jezelf bezig niet met andere dingen. Niets kan je meer schelen alleen de binnenwereld en niet van de buiten wereld heeft invloed op je.

Bronnen:
http://www.psychischegezondheid.nl/depress...

hij scheen depressief te zijn, als je dat bent word alles zo zwart voor je ogen. dat je het gewoon niet meer ziet zitten. moeilijk voor te stellen als je dat nog nooit gevoelt hebt. misschien had hij nog wel meer dingen van vroeger ofzo problemen en dat soort dingen (maar dat weet ik ook niet) dat kan ook een depressie veroorzaken...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100