Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat zijn tips om je minder iets aan te trekken van overdreven chagrijnige mensen?

Ik was dus vandaag bij de albert heijn xl en daar zit een draaideur bij de ingang. Deze is best groot en naar mijn mening groot genoeg voor minimaal 2 mensen met kar. Er stond 1 vrouw met een karretje in dus ik ging erbij met mn karretje. Toen werd die vrouw dus helemaal boos op mij omdat ik niet wachtte en er maar gewoon bij in ging staan. Op het moment wist ik niet wat me overkwam dus ik zei maar gewoon sorry. Maar ik zit er nu een paar uur later dus nogsteeds mee in mn hoofd (ik heb altijd al wel gehad dat ik er niet goed tegen kan als mensen boos doen). Dus wat zijn tips om je minder aan te trekken van mensen die zo overdreven doen zonder goede reden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Relativeren is een goed hulpmiddel. En er met anderen over praten. Hoe erg is het dat jij bij die andere persoon ging staan? Wie wordt daar ernstig door gehinderd? Als er een boodschappenwagen tussen zit hou je voldoende afstand. Het humeur van een onbekende andere zou geen invloed mogen hebben op hoe jij je voelt! Misschien als je zou weten wat de reden is dat die vrouw zo reageerde dan kon je daar begrip voor hebben, maar die mogelijkheid had je niet. Dus laat het langs je afglijden en ga genieten van de lekkere dingen die je voor de Paasdagen in huis hebt gehaald. Daar heb je toch zeker veel meer aan?!

Ik zeg wel eens tegen iemand, en tegelijkertijd tegen mezelf: "Ik heb een lijstje in mijn hoofd met mensen die toestemming hebben om mijn humeur te beïnvloeden. Jij staat daar niet op". Echt, het helpt.

Bedenk of het terecht is of zij boos op je was. Als dat terecht is: excuseer je, en doe het een volgende keer anders. Als het niet terecht is dat ze boos op je was: Laat het vooral bij haar! Misschien had ze net een akelig bericht gehad (ziekte / huis kwijt / werk kwijt), ruzie met een partner of vriend / vriendin, of had ze slecht geslapen.... Dus: in al die gevallen had haar boosheid NIETS met jou te maken, maar stond jij net toevallig in de weg. Ik denk dat jij zelf ook wel eens onredelijk bent naar iemand - IK in ieder geval wel (ook al vind ik dat niet netjes van mezelf...)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100