Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan ik de ernst van mijn depressie aan mijn ouders vertellen en hulp krijgen?

Hey ik ben al lang depressief en wil het m’n ouders vertellen. Ik weet niet zo goed hoe ik het kan vertellen dat ze ook de ernstigheid van mijn depressie begrijpen. Hoe moet ik dit uitleggen? Ik probeer het al maand maar durf het elke keer niet. Laat het snel weten want ik wil dat er iemand is die mij in de gaten kan houden zodat ik mezelf niks aandoe.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wellicht kan je beter beginnen bij de huisarts. Deze staat wat verder weg en kan jou zonder heftige emoties aanhoren. Na het onderzoek je adviseren naar eventueel een psycholoog die met je kan spreken en mogelijk ook behandelen. Neem een printje van jouw vraag, reacties/antwoorden mee naar de huisarts. Liever niet te lang wachten want je wordt steeds nerveuzer hierdoor. Beginnen aan een behandeling is altijd spannend maar focus je op een goede afloop! Succes @Ninavlint!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100