Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kun je leren om stil te zitten?

Hoe kun je leren om stil te zitten aan tafel als je je enorm ergert aan het gezelschap met wie je aan tafel zit?
Gaat om een diner bij een tante, waar ik waarschijnlijk moeilijk onderuit kom i.v.m. jubileum, buiten coronatijd over een lange tijd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het ongemak is niet de situatie maar je eigen gedachten hierover. Iets irritant vinden is een keuze: je blaast iets wat totaal onbelangrijk is op tot iets groots. Wat geeft een prettiger gevoel: je helemaal richten op je irritatie of er maar wat om lachen en aan iets leukers te denken? De keuze is aan jou. Zelf merk ik dat me hierin trainen geweldig leuke resultaten oplevert (hoewel het ook nog wel eens misgaat). Richt je aandacht dus niet op het gezelschap, maar verplaats om tot rust te komen je aandacht naar je ademhaling, merk hoe de lucht binnenkomt door je neus. Volg de weg van de lucht en laat bij het inademen je buik omhoog komen. Merk hoe je buik zakt als je uitademt en volg de weg van de lucht naar buiten. Houd een rustig ritme aan: inademen – uitademen – pauze. Corrigeer jezelf als je gedachten weer naar het gezelschap gaan. De mensen zijn niet belangrijk genoeg om jou een naar gevoel te geven. Zo kom je hopelijk tot rust en leer je stil te zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100