Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het normaal om op 17 jarige leeftijd naar de dokter te gaan voor Gilles de la Tourette?

Ik heb al sinds ik heel jong was vocale en motorische tics (zoals met mijn ogen knipperen/draaien/opensperren, mijn neus ophalen en snuiven, woorden herhalen en mijn keel schrapen) maar we zijn er nooit mee naar de dokter gegaan omdat mijn ouders ervan uitgingen dat het gewoon zenuwtrekjes zijn. maar sinds ik er een project over doe herken ik heel erg veel ervan in mezelf maar ik ben bang dat ik gewoon overdrijf ofzo en dat de dokter dat ook zal denken

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is volstrekt normaal om een arts te bezoeken als je twijfelt of je een bepaalde aandoening hebt. Als je het nooit vraagt krijg je nooit de diagnose die past bij je symptomen, en kan je dus ook niet een behandeling krijgen. Oftewel: ga naar de huisarts, zorg dat je een duidelijk verhaal hebt en dat je niets vergeet, maar ook niets overdrijft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100