Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan ik in een verkeerd lichaam geboren zijn? En hoe heet dat?

Ik ben een typische Nederlander, maar ik voel met net een chinees. Een lange tijd geleden ben ik hier geïnteresseerd in geraakt, maar het voelt gewoon als of ik in een verkeerd lichaam ben geboren. Weet iemand hoe dit heet of kent iemand, iemand die dit ook heeft.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je geeft aan, dat je het gevoel hebt in het verkeerde lichaam geboren te zijn. Het begrip op zich wordt aangeduid met de term genderdysforie (verwarring over het geslacht m/v), maar zoals jij het omschrijft kan dat niet op jouw situatie slaan. De genderdysforie wordt tegenwoordig goed behandeld met hormonen en eventueel een operatie, maar een veranderring van Europees naar Chinees zit er in de medische wetenschap nog helemaal niet in. Toch kan je proberen er iets aan te doen door er met de huisarts over te spreken. Deze zal je doorsturen naar een goede psycholoog die je daarin verder kan begeleiden.

Bronnen:
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aando...

Niet in mijn ogen (net zoals ik niet aanneem dat iemand het verkeerde geslacht heeft meegekregen), maar je bent niet de enige die dit zo ervaart of zegt te ervaren. De term die je zoekt is transraciaal. https://nl.wikipedia.org/wiki/Transraciaal Transraciaal verwijst naar personen die menen dat hun raciale identiteit niet overeenkomt met hun biologische etniciteit. Iemand die dit ook heeft is Rachel Dolezal. https://joop.bnnvara.nl/opinies/witte-mensen-die-zwart-willen-zijn

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100