Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb een tik hoe kom ik er van af als ik iets doe met mn ene hand,been moet ik het ook mn andere?

Dan moet ik zegmaar het nog met mn andere hand been of iets doen maar dag vind ik vervelend hoe kom ik van mijn tik af

Weet jij het antwoord?

/2500

Tics kunnen worden behandeld door middel van therapie, medicatie of een combinatie van de twee. Therapie Therapie heeft als voordeel dat het geen bijeffecten heeft. Het nadeel is dat het veel tijd kost. In niet alle gevallen is therapie succesvol, maar dit geld ook voor medicatie. Therapie richt zich op het wegnemen van stress en spanning, wat de tics kan verergeren. Een andere vorm van therapie die kan werken is het doorbreken van de cirkel. Sommige mensen voelen een tic aankomen. Door op zo’n moment een bewuste beweging of geluid te maken, kan de tic worden bestreden. Medicatie Medicatie werkt niet altijd en kan veel bijeffecten hebben. De medicatie moet vaak over langere periodes genomen worden, wat duidelijk een nadeel is. Voordeel is dat het weinig tijd kost, je bent niet iedere week een uur in therapie. Dopamine blokkerende antipsychotica hebben in veel gevallen effect op de tics, vooral met haloperidol, pimozide en risperidon worden goede resultaten geboekt. Nadeel is dat ze ook sufheid, leermoeilijkheden, angst en depressie tot gevolg kunnen hebben. Dit dien je dus eerst en vooral met een dokter te bespreken.

Bronnen:
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aando...

Wat zijn dwanghandelingen Rituelen horen bij het leven. Religieuze gebruiken kunnen troost en houvast bieden. Er zijn topsporters die uit bijgeloof hun linkersok het eerst aantrekken. En veel kinderen hebben een fase waarin ze niet op de randjes tussen de stoeptegels stappen (want anders …). Maar bij sommige mensen loopt dit gedrag uit de hand en wordt het dwangmatig. Heel soms komt dat omdat je erfelijke aanleg hebt voor een ‘obsessief compulsieve stoornis’, zoals dwang officieel heet. Maar meestal krijg je er pas last van onder druk van bepaalde omstandigheden. Dan kan een onveilige jeugd zijn, of traumatische, stressvolle gebeurtenissen. Dwanghandelingen gaan vaak samen met dwanggedachten. Je probeert iets te voorkomen waar je bang voor bent. Uit angst voor brand kun je bij het verlaten van het huis steeds weer teruggaan om te kijken of het gas wel echt uit is. Soms moeten mensen negen keer de tafel van negen opzeggen als ze het ‘duivelse’ getal zes ergens zijn tegengekomen. Smetvrees is misschien wel de meest bekende vorm van dwang. Dwanghandelingen: Zo kan de ADF Stichting je helpen Het wordt pas een dwangstoornis als de dwang je leven zo gaat beheersen dat je niet meer normaal kunt functioneren. Cognitieve gedragstherapie is dan aan te raden. Daarbij zal je vanuit een veilige situatie stapje voor stapje terug gaan naar wat je werkelijk belangrijk vindt in het leven. Zo ruim je angstige gedachtepatronen op en sta je op tegen je dwang. Dwang heeft de neiging om bijna ongemerkt je leven binnen te sluipen. Maar het is lastig om het weer te laten verdwijnen. Hoe erg de dwang je leven ook beheerst, de ADF stichting kan je helpen. Je kunt je verhaal bij ons kwijt, we organiseren trainingen en kunnen je doorverwijzen naar een gespecialiseerde hulpverlener. Neem gerust contact met ons op. Wij begrijpen je vraag. . Toevoeging: Uit de beschrijving in de vraag blijkt m.i. dat vraagsteller het eigenlijk niet over een tic heeft, maar over een dwanggedachte met daaropvolgend de bewust uitgevoerde en niet gemakkelijk tegen te houden bijbehorende dwanghandeling. Je kúnt die neiging wel weerstaan, maar je voelt je daar dan erg ongemakkelijk bij.

Toegevoegd op 04 augustus 2018 12:34: tekst
Bronnen:
https://adfstichting.nl/over-angst-en-dwan...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100