Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zou Victoza kunnen helpen tegen overgewicht als je dit van Seroxat hebt gekregen?

Seroxat is het enige dat helpt tegen mijn dwangstoornis. Maar ik ben erg aangekomen en blijf aankomen, ondanks beweging, gezond eten, koolhydraatarm eten, alles geprobeerd. Ik val ook niet af! BMI is inmiddels 30. Dus echt ongezond. Suiker en schildklier zijn gecontroleerd.
Ik Google me suf en kom Victoza tegen. Is eigenlijk tegen diabetes maar wordt soms ook voorgeschreven bij overgewicht, BMI van 30 of hoger en als niets anders helpt. Kom alleen geen ervaringen tegen van mensen die de combi nemen. Weet iemand hier iets van?

Weet jij het antwoord?

/2500

Of Victoza kan helpen, en of het verantwoord is, kan alleen een arts jou vertellen. (Anderen kunnen jou natuurlijk ook van alles vertellen, maar die informatie is zowel goedbedoeld als onbetrouwbaar.) Ga dus naar een arts. Dat kan je huisarts zijn, maar je kunt ook advies vragen aan de arts die jou de Seroxat heeft voorgeschreven. Misschien is er wel een goed alternatief voor Seroxat dat jou ook goed helpt tegen de dwangstoornis, maar niet het probleem van het aankomen geeft. Als er geen alternatief is voor Seroxat dat voor jou geschikt is, kan echt alleen een arts jou helpen om de bijwerking van gewichtstoename te bestrijden. Zelf gaan dokteren is te riskant. Je loopt het risico op allerlei bijwerkingen, en je loopt ook het risico dat je Seroxat ineens niet meer werkt, of juist heel anders gaat werken. Ga dus naar een echte arts. Naar de arts die jou Seroxat heeft voorgeschreven, of anders naar een andere arts. Nooit zelf gaan dokteren, en nooit op Google kijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100