Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan ik weer positief in het leven staan?

Ik ben namelijk erg bang en onzeker geworden door alle "heftige" (oorlog,oorlogsdreiging) nieuwsberichten. Erover praten doe ik al, maar dat heeft geen werking. Hiervoor dacht ik vrij makkelijk daarover, maar de laatste maanden ben ik er zo mee bezig dat ik niet meer gelukkig ben. Wie kan mij helpen met tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een eenvoudige en effectieve oplossing is: het nieuws minder volgen. Doe je eigen ding. Vergeet al die nieuwsberichten. Je hebt er namelijk toch geen invloed op. Een goede tip is: lees eens over de 'circle of concern' en de 'circle of influence'. Dat geeft inzicht. Jouw 'circle of concern' is nu namelijk stukken groter dan jouw 'circle of influence', en dat is de oorzaak van jouw stress. Wat ook heel nuttig kan zijn is: de (geopolitieke) geschiedenis bestuderen. Dan zie je al snel dat de huidige situatie helemaal niets bijzonders is. Al dat geopolitieke "gedoe" waar je nu zo bezorgd om bent, is al honderden jaren aan de gang. De dreiging is nu zelfs wat lager dan vroeger - maar dat zie je pas als je jezelf verbreedt, als je meer bekijkt dan alleen de situatie van die laatste paar jaartjes die je nu ziet. Tot slot loont het zeer de moeite alle positieve ontwikkelingen te zien. De wereld is nu beter, veel beter, dan in 2000. En in 2000 was de wereld beter, veel beter, dan in 1980. En in 1980 was de wereld beter, veel beter, dan in 1960. En in ... enzovoort. Een aanrader is de beroemde TED-lezing van Hans Rosling. Origineel: https://www.ted.com/talks/hans_rosling_shows_the_best_stats_you_ve_ever_seen#t-216642 Ondertiteld: https://www.ted.com/talks/hans_rosling_shows_the_best_stats_you_ve_ever_seen?language=nl#t-141557

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100