Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe heet iemand die zowel geen man als vrouw is?

Een soort onzijdig persoon. Weet iemand hoe dat heet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Androgynie komt van het Grieks voor 'man' (ἀνήρ, aner) en 'vrouw' (γυνή, gyne). Androgynie kan men op drie verschillende manieren omschrijven: Zich androgyn voelen. Een persoon die zich niet mannelijk en niet vrouwelijk voelt, zich juist mannelijk én vrouwelijk voelt of iemand die gevoelsmatig tussen beide seksen staat. Androgyn zijn uit vrije wil. Een persoon die zich niet wenst te conformeren aan de tweedeling man-vrouw. Dit kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld een spirituele, wat tot ver in de oudheid teruggaat. Belangrijk hierbij is dat God namelijk als mannelijk en vrouwelijk gezien wordt en de complete mens kan dan ook alleen maar mannelijk en vrouwelijk zijn, androgyn dus. Androgynie kan hierdoor ook als een alternatieve levenswijze gezien worden. Zich androgyn uiten. Een persoon die uiterlijke kenmerken vertoont van het andere geslacht, zonder daarbij volledig door het leven te gaan als iemand van het andere geslacht (zie hiervoor transgender). Dit kan geuit worden door middel van zijn/haar kleding, make-up en/of gedrag. Soms komt het voor dat iemand een androgyn uiterlijk heeft, alleen als reactie op het heersende modebeeld of als rebelse houding. Ook veel muzikanten bedienen zich, in meer of mindere mate, van een androgyn uiterlijk. Voorbeelden zijn Patti Smith, Bill Kaulitz van Tokio Hotel, David Bowie, David Sylvian van Japan, Brian Molko van Placebo, Antony Hegarty van Antony and the Johnsons, topmodel Agyness Deyn, Prince, Michael Jackson, Boy George van Culture Club en (in het extreme) de band Marilyn Manson. Vaak hebben mensen kenmerken van al deze drie omschrijvingen. Een voorkomende eigenschap is dat hun gezicht eigenschappen van beide geslachten vertoont of afwijkt naar het andere geslacht. Dit wordt meestal bedoeld met "er androgyn uitzien". Het kan echter ook betrekking hebben op het dragen van geslachtsneutrale kledij. Ik denk dat je met jouw vraag voor de eerste uiting bedoelt dat zijn dus androgyne Het plaatje hieronder is bijvoorbeeld een androgyne

Bronnen:
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Androgynie

Zo iemand heet een hermafrodiet. Ik zie nu pas dat dit antwoord al bij de reacties staat, en er behoorlijk veel kritiek op was. Maar volgens mij is dit wel het juiste antwoord.

Toegevoegd op 11 maart 2018 14:58: tekst
Bronnen:
https://www.allesoverseks.be/themas/lichaa...

Non binair of agender

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100