Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan je depresie al je hele leven lang hebbe?

Ik heb van mij dokter te horen gekregen dat ik depresie heb. Mijn moeder had het ook. Maar voor mij is het niet duilijk hoelang ik dit al heb want ik heb al deprieve gevoelens sins dat ik kan herineren. Dus ja... kan je er mee geboren zijn als een soort ziekte ofzo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, helaas kun je je hele leven lang al last van depressies hebben. Dit is een chronische depressie die vermoedelijk veroorzaakt wordt door een scheikundig tekort aan neurotransmitters in de hersenen, dit heeft aangeboren oorzaak. Deze depressie schijnt vaker voor te komen in bepaalde families dan in andere, hetgeen zou kunnen wijzen op de invloed van de erfelijkheid. Dit type van depressie treedt meestal op zonder uitlokkende factoren, d.w.z. zonder externe elementen of gebeurtenissen die het optreden van de depressie kunnen verklaren. En zelfs wanneer de depressieve persoon verwijst naar externe gebeurtenissen, blijken die doorgaans miniem te zijn in vergelijking met de ernst van de depressie. De zieke vindt eigenlijk geen sluitende externe verklaring voor de depressie die hij doormaakt.

Bronnen:
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekt...
https://www.ppcnpc.nl/meer-informatie-over...

Je kan er gevoeliger voor zijn dan iemand anders dat is mogelijk, ja. Maar het is geen chronisch iets het kan zomaar weg gaan vaak ligt de oorzaak in je omgeving maar soms weet je ook niet wat voor reden het zou kunnen hebben. Probeer eens iets nieuws, zoek iets wat je leuk vind een hobby, een club of een jeugdcentrum

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100