Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan iemand van 80 jaar met bipolariteit een behandeling op basis van magnetische impulsen ondergaan en waar in belgië is menn daarin gespecialiseerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dé specialisten op het gebied van bipolaire stoornis in Nederland werken samen in het kenniscentrumbipolairestoornissen. Dit in samenwerking met de vereniging voor patiënten & betrokkenen (zie hun sites in de bronnen). Je zou hen kunnen bellen via de nummers op hun sites.. Ik zie een document waarin een passage aan ouderen met bipolaire stoornis wordt gewijd - maar dat gaat alleen over lithiumgebruik (zie bron 1): Belangrijke aandachtspunt is dat de lithiumdosering voor ouderen anders is vanwege de tragere uitscheiding en dat er risicovolle combinaties met andere medicatie zijn waar goed op gelet moet worden (plaspillen, antihypertentensia, ontstekingsremmers). Specifiek over magnetische impulsen zie ik niets staan, laat staan in combinatie met ouderdom. Wel zie ik een passage over electroconvulsietherapie (misschien bedoel je dat?). Maar ook dit niet in specifieke combinatie met ouderdom. De therapie wordt aangemerkt als alternatief maar wordt toch niet afgewezen. Het volgende wordt gezegd: "Bij bipolaire stoornis kan bij depressie gebruik worden gemaakt van electroconvulsietherapie: de patiënt krijgt onder een lichte roes kleine electrische schokjes. Deze therapie wordt alleen in zeer bijzondere gevallen ingezet. Voor deze therapie geldt: denkt men er baat bij te hebben, vraag er dan de behandelaars naar". Dit komt dus neer op een verwijzing naar de bestaande behandelaar.

Bronnen:
http://www.kenniscentrumbipolairestoornissen.nl/
http://www.kenniscentrumbipolairestoorniss...
http://www.vmdb.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100