Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik slaap nog steeds met een knuffel wat kan ik doen?

ik wordt bijna 18 en ik slaap nog steeds met knuffel in bed zonder die knuffel kan ik niet slapen of niet snel in slaap vallen heeft iemand tips om hiervan af te komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ligt er in jouw bed stiekem een teddybeer onder de lakens verstopt? Schaam je niet, je bent absoluut niet de enige volwassene die nog met een knuffel slaapt! Uit een Amerikaanse enquête van het bedrijf Best Mattress Brand onder 2.000 volwassenen bleek dat 37,5% van de ondervraagden nog met een knuffeldier slaapt. Het gaat dan vooral om millennials (18-34 jaar), maar ook 8% van de generatie X (35-55 jaar) en 2% van de babyboom-generatie (55-70 jaar) slaapt met een knuffelbeest. Dekentje Voor wat voor knuffel volwassenen dan kiezen? Toch de good old teddybeer (29,4%). Ook slapen veel mensen graag met een speciaal knuffeldekentje (28%). Veilig Als jij ook nog met een knuffel in bed ligt, dan doe je dat waarschijnlijk omdat die knuffel je het gevoel van veiligheid uit je kindertijd geeft. Psychologen noemen ’t een overgangsobject: vooral mensen die aan iets nieuws beginnen, zoals een nieuwe studie of baan, grijpen terug naar zo’n overgangsobject om een comfortabel en veilig gevoel te krijgen. Heel normaal dus, lekker blijven knuffelen!

Bronnen:
https://www.libelle.nl/huis-tuin-feestje/s...

Die knuffel is gewoon belangrijk voor je. Misschien kan je proberen om het naast een nachtkastje te leggen of het in te smeren met een vies luchtje dan wil je het namelijk ook niet bij je hebben.

Om te beginnen: er is niks mis met een knuffel! Het geeft een veilig en vertrouwd gevoel en hierin ben je zeker niet de enige. Ik snap wel dat het vervelend kan voelen als je bijvoorbeeld ergens anders slaapt en met je knuffel rondloopt. Wat ik zelf dan doe, is de deken aan de bovenkant een beetje in elkaar proppen. Zo heb ik toch iets tussen mijn armen liggen, maar het valt verder niet op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100