Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan ik weer een vrolijk mens worden?

Hoi allemaal,

Ik ben Thomas en ben 16 jaar.

Ik zit met een paar dingen:
- Ik voel me vaak rot. Met gedaxhtens van: wat doe ik eigelijk hier nog? Wie geeft nou om mij?
- ik maak me altijd druk om dingen, zoals dat ik ergens heen moet(stage) en dat duurt nog twee weken, dan denk ik er elke dag aan dat ik niet wil, wat ik zal gaan zeggen enzovoort.
- ik heb zelf eigelijk geen 1 vriend.. ik zit in de 4de klas.. en ga met een paar jongens om op school en veder ook niet...
- ik zou willen dat ik gewoon met iemand alles kon delen..

Ik weet dat de meeste mensen denken zo van: 'Owh hij is een puber dan heb je dat nou eenmaal'
Maar nee, dit is gewoon klote.

Ik hoop dat iemand me tips of kan helpen..

Groetjes

Weet jij het antwoord?

/2500

Erover praten met je huisarts of ouders of een vertrouwenspersoon op school! Niet ermee rond blijven lopen want daar word je alleen maar ongelukkiger van. Erover praten lucht echt op, dat zul je zien. En geloof me, ik spreek uit ervaring. Bij de huisarts zijn tegenwoordig ook mensen waar je heel goed mee kunt praten, die luisteren naar je en je kunt alles tegen ze zeggen. De huisarts kan je zo naar hun doorsturen. En anders stuurt hij je misschien door naar iemand anders waar je mee kunt praten om je hart te kunnen luchten. Er zijn zoveel mensen zoals jij, veel meer dan je denkt maar niemand durft het te zeggen. Zit jezelf niet in de weg en praat erover, er zijn heel veel mensen die je willen helpen! Toegevoegd na 3 minuten: Als je lieve ouders hebt kun je het sowieso tegen hun zeggen, misschien hebben ze geen idee dat jij hier zo mee zit en kun je je hart bij ze luchten. Of bij een ander familielid misschien. Ik wens je in ieder geval heel veel sterkte! Je bent niet zo alleen als je denkt hoor! Toegevoegd na 8 minuten: En dingen waar je heel erg tegenop ziet vallen meestal mee zoals bijv je stage. Hoe vaker je dingen doet waar je tegenop ziet, het gaat steeds een stukje makkelijker. En tuurlijk wordt dit na de puberteit minder gelukkig, maar dat betekent niet dat je er nu geen last van hebt, ik vind het heel rot voor je en hoop dat je snel met iemand kunt praten!

Ik snap je probleem, zit zelf in de tweede. Ik heb ook bijna geen vrienden en dan ben ik dus ook altijd alleen. Die vragen van 'wat doe ik hier nog' en 'niemand geeft om me' dat heb ik ook. Om je hier van af te halen kan je misschien denken van 'hé wat vind ik nou echt leuk om te doen?' Dus bijvoorbeeld een leuke hobby nemen. Dan zoek je daar naar vrienden, want als je op dezelfde hobby zit vinden jullie dat allemaal leuk, en dus meer kans om vrienden te maken. Als je die vrienden dan hebt dan kan je na school met ze afspreken, en heel misschien zit degene dan wel bij je op school zonder dat je het wist. Zo heb je vrienden en moet je écht beste vrienden worden, want dan weet je 100% dat je diegene kan vertrouwen en dus ook geheimen/verhalen delen. Ik hoop dat ik je misschien een beetje op ideeën heb gebracht, en als je echt helemaal niemand meer hebt sta ik voor iedereen -dus ook jou- klaar.

Hoi, Ik zie dat je dit 2 maanden geleden gepost hebt, maar ik wil gewoon even reageren:) Ik hoop dat je je inmiddels iets beter voelt! Ik zit nu in de 4e en herken wat je vertelt.. Ik heb hier veel last van (gehad) en ben er nu wel redelijk overheen, maar tegenslagen zijn er altijd.. Wat mij heel erg heeft geholpen zijn positieve, helpende gedachtes. Dit was heel lastig, maar met veel oefenen lukt het vanzelf. Daarnaast helpt erover praten ook heel erg, met wie maakt niet uit, al is het je huisdier ;) Hoe dan ook, de tijd tikt door en je zal je beter gaan voelen! En als je met iemand wilt praten, je kunt mij altijd een berichtje sturen:)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100