Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Deze aandoening,is dat een slaapverlamming?

Dit is nu de zoveelste keer dat ik in eens wakker wordt met een soort angstaanval, ik wordt dan wakker en ik durf niet meer verder te slapen. De reden weet ik niet maar ik durf gewoon niet meer te slapen omdat ik dan denk als ik ga slapen dat iemand mij in het oog houdt of me mij iets zal doen. Ik heb dan ook te maken met een gevoel dat ik precies opstijg van gevoel en dat maakt me bang en daardoor kan ik niet slapen van dat gevoel. Echt een opgejaagd zweverig gevoel. Weet er iemand wat ik beschrijf wat dit aandoening of zo is en wat daaraan te doen is en wat dit allemaal uitlokt?

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik kan dan ook een paar seconden niet bewegen, ik probeer moeite te doen om me te bewegen en dan lukt het wel, dit komt zeker 4/7 nachten voor..

Toegevoegd na 1 uur:
Ik slik antipsychotica,is dit de oorzaak? Zo ja hoe komt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

"De reden weet ik niet maar ik durf gewoon niet meer te slapen omdat ik dan denk als ik ga slapen dat iemand mij in het oog houdt of me mij iets zal doen." Dit klinkt als een nachtmerrie die je vergeten bent of niet meer kan herinneren door vermoeidheid. "Ik heb dan ook te maken met een gevoel dat ik precies opstijg van gevoel en dat maakt me bang en daardoor kan ik niet slapen van dat gevoel. Echt een opgejaagd zweverig gevoel." Dit klinkt als uittreding en kan een uitingsvorm zijn van slaapverlamming, vooral in combinatie met het onvermogen om je te kunnen bewegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100