Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan een foetus een psychische ziekte ontwikkelen op latere leeftijd als de moeder tijdens de zwangerschap een zware mentale klap gehad heeft?

Een kind dat borderline ontwikkeld in de pubertijd kan dat een oorzaak zijn van een mentale zware klap die de moeder gekregen heeft tijdens de zwangerschap. Ik moet er wel bij zeggen dat bij de grootvader en de moeder depressies voorkomen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat kan. Maar echt veel duidelijkheid hieromtrent is moeilijk te geven. Maar blijkens onderstaand onderzoek kan door hormonale invloeden van de moeder op het kind, het kind al worden gevormd: " Uit steeds meer onderzoek komt bovendien naar voren dat psychische klachten van de moeder tijdens de zwangerschap ook een ongunstige invloed hebben op de cognitieve, emotionele, sociale en gedragsmatige ontwikkeling van het kind. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat de stresshormonen van de moeder in staat zijn de placenta te passeren en daarmee rechtstreeks het zich ontwikkelende stress systeem van het kind beïnvloeden." http://www.kennispoort-verloskunde.nl/samenvatting/psychische-klachten-tijdens-de-zwangerschap/

Het zou inderdaad misschien onder invloed van stresshormonen kunnen. Maar dat is wel een kleine kans. Meestal worden psychische aandoendingen ontwikkeld door erfelijke aanleg in de genen. Maar dat is in uw situatie niet het geval.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100