Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

staat niet aangeboren hersenletsel in verbinding tot crimineel gedrag?

Zo hoorde ik dat iemand gesloten ergens zit die het heeft en zegt: van stelen krijg ik een kick" daarnaast is ie gefrustreerd dat ie gesloten zit, en neemt iedere keer de kans op weg te lopen uit de instelling.

Mijn vraag is hoeveel komt dit voor? En heeft dit met de aandoening te maken?
Ik constateer dat het moeilijk mee om te gaan is, want diegene kan moeilijk aan afspraken houden, maar ik kan diegene moeilijk in de steek te laten, omdat ik zelf ook verwacht dat iemand mij begrijpt, maar weet niet of juiste gevoel is, wat diegene maak afspraken, en bel mij midden in de nacht met de problemen waardoor dit gedrag doet.
Wat kun je doen? als je er mee door gaat in contact?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, niet- aangeboren hersenletsel heeft geen verband ( verbinding) met crimineel gedrag. Het is mogelijk dat iemand een letsel krijgt waardoor de impulscontrole verminderd is, maar in het algemeen kun je niet zeggen dat dat tot criminaliteit leidt. Toegevoegd na 8 minuten: Je zegt dat je diegene moeilijk in de steek kunt laten omdat je zelf ook begrepen wilt worden. Het is jou keuze om het contact wel of niet voort te zetten. Wanneer je dat wilt, zorg ervoor dat je niet getrokken wordt in zaken waar je niets mee kunt. Je kunt in ieder geval aangeven dat je niet snachts gebeld wilt worden. En mocht hij bellen, dan zeggen : " ik wil niet dat je me snachts belt" en de verbinding verbreken. Ik neem aan dat degene met het hersenletsel in behandeling is. Wanneer hij problemen met je wilt bespreken kun je hem naar de behandelaar verwijzen. Toegevoegd na 12 minuten: Je kunt dit onderwerp ook met je eigen begeleider bespreken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100