Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat doet EMDR met je hersenen ?

Ik heb vandaag voot het eerst EMDR therapie gehad. Mijn ervaringen waren vooral dat ik me vervelend voelde tijdens die tikjes en het volgen van de vingers en daardoor kon ik me moeilijk concentreren op de gebeurtenissen waar ik over moest concentreren. Of is dit juist normaal dat ik me moeilijk kon concentreren op die tikjes..? Achteraf kreeg ik de neiging om meer te praten ,me fantastisch te voelen zo meer een "wauw"gevoel, is dat ook normaal? Ik was voor die therapie moe maar na de therapie ben ik nog vermoeider geworden en precies een zombie (gehypnotiserend gevoel en vrij) alles wat ik hier opsom.. zijn die ook normaal om die gevoelens te hebben? Hoe werkt dat in je hersenen? Wat is hier positief en negatief aan? Ga je ook anders denken? (op internet vind ik amper al mijn antwoorden terug)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is een hele aparte therapie, ik heb het zelf ook gehad maar is wegens omstandigheden niet doorgezet. Ik kreeg het met piepjes, jij met tikjes. Uiteindelijk krijg je hetzelfde resultaat. Ik werd toen ook snel afgeleid door de piepjes, maar het went. Uiteindelijk kun je het meer negeren en beter je verhaal doen. Wat mijn psycholoog vertelde is dat het voor militairen werd gebruikt. Wat de psycholoog opviel is dat ze altijd bij een tikkende klok in de kamer gingen zitten omdat zij daar rustig van werden. Zo hebben ze dit verder onderzocht met de uitkomst dat het rust geeft omdat beide hersenhelften actief werden (daar komt de vermoeidheid ook vandaan, en ja je kan je echt als een zombie gaan voelen) Het positieve aan EMDR is dat je met een traumatische ervaring mee om leert te gaan en je er zo minder last van krijgt. Doordat je het vaak moet herhalen gaat de lading van het vertellen er ook af, dus het word makkelijker om te doen. Doordat het makkelijker word veranderd het ook iets in je hoofd. Het was een hele zware gebeurtenis die veel lading met zich mee bracht. Nu is het een gebeurtenis die naar is, maar voorbij is. Je weet wat er gebeurd is maar het beïnvloed jou leven niet meer. Maar dit heeft natuurlijk tijd nodig! Hopelijk heb je hier wat aan en ik wens je verder nog veel succes met het verwerken van jou traumatische ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100