Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is het verschil tussen oververmoeidheid en depressie?

Ik ben 24 jaar, heb een erg drukke studie, feest er nogal eens op los maar ben nog nooit depressief geweest. Dit zit ook niet in de familie. Wel heb ik sinds een jaar was last van lichte paniekaanvalletjes. Daarvoor ben ik in therapie. Nu sinds een maand voel ik me echter al wat down, maar soms ook weer dagen niet. Echter afgelopen zaterdag heb ik flink gefeest (25 a 30 bier gedronken, coke en speed gesnoven). Wegens flinke drukte met mijn studie heb ik maandag en dinsdag hard gestudeerd met veel koffie. Ook heb ik veel gesport deze dagen. Echter sinds dinsdag avond voelde ik mij ineens flink neerslachtig. Nu ben ik iedere dag ontzettend moe, en wordt ik ook moe wakker. Ik kom tot niks en voel me best wel neerslachtig. Ik slaap erg lang ook. Is dit oververmoeidheid of een depressie? Iemand tips of ervaringen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Op jonge leeftijd merk je minder van effecten van koffie, alcohol, drugs, roken, overmatig bezig zijn. Hoe ouder je wordt hoe gevoeliger je daarvoor kunt worden. Uiteindelijk merkt iedereen daar wel bij zichzelf de effecten van. Beginnende kenmerken van depressie zijn: *slaapstoornissen *verlies van interesse *geen plezier *vaker gespannen *onrust of juist leger voelen Op deze pagina vind je er nog meer over.(http://www.depressie.org/depressie/sympt.htm) Dat jij je down begint te voelen, doet bij mij al alarmbelletjes rinkelen. Ik was iemand die ook "snel" leefde, volop actief, Te actief, extreem met dingen. Heeft mij een burn-out bezorgd. Uit depressie komt overspannenheid, ( vooral te merken aan kort lontje krijgen en minder kunnen velen). Uit overspannenheid ontstaat burnout, mits je niet je leestijl aanpast om zoveel mogelijk depressie te voorkomen... Moeite misschien waard onderstaande links ook een globaal door te nemen en te kijken hoe je je hierin herkent: http://stressplein.eu/overspannen-van-stress-naar-burnout/ http://www.depressie.org/depressie/alcohol.htm Het houdt uiteindelijk allemaal verband met elkaar. Als ik jouw omschrijving van je leven zie dan zeg ik: je lichaam BEGINT jou signalen te geven. Als je er NU naar luistert, en je levensstijl aanpast naar iets dat gezond(er) voor je is, dan kun je nog heel lang mee. Blijf je zo doorgaan als je nu doet, dan ben je waarschijnlijk voor je 30e uitgerangeerd en beland je, net als ik, in een burnout. Ik hoop dat je wat aan deze info hebt. Dit overkomt heel veel mensen in Nederland. De laatste cijfers tonen aan dat er in Nederland 1 miljoen mensen zijn met burn-out klachten. Beste is alcohol en drugs echt te minderen, en andere manier van vermaak zoeken die minder schadelijk voor je zijn. Het lijkt je goed te doen, maar het beschadigt je lichaam enorm, vooral je hersenen. Je merkt daar na je 40e meer van dan nu. Das ook het gevaar. Succes en als je vragen hebt hierover kun je me altijd een berichtje sturen. Toegevoegd na 1 minuut: http://www.gezondheidsweb.eu/depressie/wat-het-onderscheid-tussen-depressie-en-vermoeidheid tenslotte legt nog iets duidelijker uit wat het verschil is tussen vermoeidheid en depressie. Maar met dat alleen ben je er niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100