Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Expres veroorzaken van alzheimer, is dat mogelijk?

Ik heb heel erg veel meegemaakt in mijn leven, teveel om daar nu uitleg over te geven. Nu heb ik een oplossing gevonden om eruit te komen, want een andere uitweg gaat niet omdat er teveel problemen zijn. Ik ben al een lange tijd bezig om heel veel alcohol te drinken zodat ik alles vergeet. Nu merk ik aan mezelf dat ik inderdaad steeds meer aan het vergeten ben. Dat merk ik aan mensen om mij heen. Ik hoor steeds vaker dat ik dingen meerdere keren vraag of vertel, en ik kan gesprekken niet meer na vertellen omdat ik domweg niet eens meer weet dat ik met iemand gesproken heb. En dat terwijl ik nuchter ben. Maar nu zou ik graag willen weten of het écht mogelijk is om met opzet alzheimer te veroorzaken, of lijkt het alleen maar zo als je het graag wilt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat is niet mogelijk. Zeker niet door alcohol te drinken. Je kunt er wel Korsakov krijgen.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Syndroom_van...

Wat jij beschrijft lijkt eeerder op Het syndroom van Korsakov. Het syndroom van Korsakov is een ernstige vorm van hersenschade, die gekenmerkt wordt door geheugenstoornissen. Oorzaak De oorzaak van het syndroom van Korsakov is een ernstig vitamine B1-tekort, dat ontstaat bij langdurig alcoholgebruik in combinatie met slechte voeding. Ook kan de lever zo beschadigd raken dat deze de vitamine B1 (ook thiamine genoemd) niet meer kan omzetten. Symptomen Het belangrijkste kenmerk is geheugenverlies. Er kan nog maar weinig nieuwe informatie voor langere tijd worden opgeslagen. Ook informatie van langer geleden raken mensen met dit syndroom kwijt. Wel lukt het nog om nieuwe informatie voor 5 à 10 minuten vast te houden. Soms vullen patiënten de gaten in hun geheugen in met verzinsels. Dit heet confabuleren; anders dan bij een leugen gebeurt dit onbewust. Bij het syndroom van Korsakov komen naast de geheugenproblematiek ook desoriëntatie in tijd en ruimte voor, loop- en evenwichtstoornissen, en karakterveranderingen, waarbij met name het gebrek aan initiatief opvalt. Daarnaast kunnen korsakovpatiënten snel paranoïde, depressief en agressief gedrag vertonen. De ziekte ontstaat geleidelijk; vaak is er al langere tijd sprake van geheugenstoornissen en zelfverwaarlozing. Veelal hebben korsakovpatiënten weinig besef van hun ziekte, ofwel weinig ziekte-inzicht. Door de symptomen lijkt korsakov op dementie. Echter, dementie is progressief en korsakov niet. Bij korsakov staat de geheugenstoornis centraal (aantasting kortetermijngeheugen), terwijl de intellectuele vermogens relatief gespaard blijven. Bij dementie is zowel het korte- als het langetermijngeheugen aangetast en gaat het algemene intellectuele functioneren ook achteruit.

Bronnen:
https://www.hersenstichting.nl/alles-over-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100