Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Op deze website http://www.jellinek.nl/familie-en-omgeving/ van de Jellinekkliniek is veel informatie te vinden voor naasten van verslaafden.

Toegevoegd na 11 minuten:
Misschien heb je ook iets aan het boek Verslaafd van Linda Linde uit 2000. Op http://www.bol.com/nl/p/verslaafd/666869227/ staat over dit boek onder meer deze tekst:

"Het boekje bevat een 35-tal korte verhalen en gedichtjes met ervaringen over aspecten van verslaving. De stukken zijn alle geschreven door (ex-)verslaafden, een familielid of een hulpverlener. Doordat het allemaal gebeurtenissen of gevoelens uit de praktijk van de verslaving betreft, zijn het zeer aangrijpende stukjes geworden. Voor ieder die met verslaving in zijn/haar omgeving te maken heeft, zal het boek herkenning opleveren en soms een leidraad kunnen zijn voor het omgaan met de verslaafde."

Toegevoegd na 26 minuten:
Of aan het boek Hulp in zicht! van Marieke Proper uit 2014, waarvan op deze website http://www.bol.com/nl/p/hulp-in-zicht/9200000015581115/ deze tekst is te lezen:

"Als een dierbare kampt met psychische problemen of verslaving legt dit zonder twijfel een enorme druk op de naasten. Er komt veel op je af op het moment dat je ontdekt dat het niet goed gaat met iemand en je dierbare eventueel wordt opgenomen. Wat kun je en wat moet je doen? Wat mag je niet vergeten en wat is handig om te regelen? En hoe steun je de ander zonder jezelf tekort te doen? In het handboek Hulp in zicht! vind je snel antwoord op deze vragen."
(Lees meer...)
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding