Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je doodgaan aan een psychose?

Ik heb bipolaire stoornis. Tot 2 x een psychose gehad. Het is t vreselijkste wat je kan meemaken. Heb alle informatie over dit ziekte. Maar zat me laatst af te vragen hoe t zit. Als er geen medische hulp wordt aangeboden aan een psychotische persoon, kan die eraan doodgaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Jazeker. Tijdens een psychose doe je dingen die je normaal niet zou doen. Er zijn genoeg gevallen bekend van mensen die tijdens een psychose zelfmoord gepleegd hebben. Het is dus van belang dat dit onder controle gehouden wordt.

Niet direct, maar wel indirect. Het is niet zo dat een psychose bepaalde veranderingen veroorzaakt in je hersenen waaraan je dood zou kunnen gaan, maar iemand die een psychotische depressie heeft kan suïcidaal worden en in z'n algemeenheid kunnen wanen ertoe leiden dat iemand dingen gevaarlijke dingen doet of op een andere manier - al dan niet met de intentie zichzelf van het leven te beroven - dingen doet die tot zijn of haar dood leiden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100