Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan je van het verhogen van anti depressiva bijwerkingen ervaren?

Ik zit nu sinds 2 maanden aan een nieuw anti depressivum. Eerst moest ik 20 mg nemen, dan 40 en nu 60 mg. Het betreft het medicijn fluoxetine (prozac) en voel me de hele dagen zo slaperig en ben er niet echt bij. Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat is goed mogelijk. Slaperigheid en concentratieproblemen zijn veel voorkomende bijwerkingen van fluoxetine. Hoe hoger de dosering, hoe groter de kans is dat dit gebeurt. Meestal trekken dit soort bijwerkingen na verloop van tijd ook weer weg. Als ze erg hinderlijk zijn is het natuurlijk verstandig om te overleggen met uw huisarts.

Bijwerkingen kunnen heel erg wisselen. De meeste informatie in het algemeen is te googelen op "fluoxetine" en "forum" en ook "60 mg" erbij geeft weer specifiekere resultaten. De Link hieronder staan ook vrij veel gebruikersgegevens, maar uiteindelijk, als jij een bijwerking ervaart is dat wat er gebeurt, wat een arts ook zegt. Vaak is informatie die op forums te vinden is niet bij artsen bekend.

Bronnen:
https://www.mijnmedicijn.nl/depressie-anti...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100