Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb dus ADHD, en het is de laatste tijd wel erger geworden, medicijnen ervoor slik ik niet, is dat misschien een optie, of een ADHD dieet ofzo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het RED-dieet is een eliminatiedieet wat een gunstig invloed schijnt te hebben op kinderen die de diagnose ADHD kregen opgeplakt. Bij twee derde van de kinderen met ADHD, die een zogenaamd sublimatiedieet volgen, treedt er namelijk aanzienlijke verbetering op in het gedrag. Dit kan reduceren van medicijngebruik tot gevolg hebben. Nederlandse onderzoeksinstituten die willen meewerken aan een grootschalig onderzoek onder ADHD’ers, is overtuigd dat de uitkomsten van het onderzoek aanleiding zullen gaan vormen tot drastische gedragsverbetering en vermindering van medicatie om ADHD te bestrijden.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/dieet/...

Ja de medicijnen helpt wel. Daar wordt je juist rustiger van! :)

Van suiker word word je drukker. Ik ken twee mensen die ADHD hebben en die eten allebei geen suiker.

suiker en kleurstoffen schijnen een trigger te zijn voor adhd. Zal vervelend zijn maar probeer vooral whole foods te eten. dus dat betekent veel groente en fruit en zo min mogelijk eten met toevoegingen (E-nummers). Het is in het begin wel lastig maar je gaat er aan wennen. succes Toegevoegd na 1 minuut: Medicijnen zijn niet voor iedereen een optie! ik ken mensen en die zijn er mee gestopt omdat ze er "hun persoonlijkheid" van verloren om maar lomp te zeggen, futloos, niet leuk etc. Dus proberen is oké maar het is niet voor iedereen een wondermiddel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100