Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat zijn manieren om stress te verwerken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het ligt eraan waar de stress vandaan komt. In eerste instantie zou je ervoor kunnen zorgen dat de stress minder wordt(indien mogelijk) Zijn het situaties waardoor je stress ervaart, probeer er dan over e praten met iemand. Rust is goed om met stress om te gaan. Doe iets wat je heel leuk vind en je afleidt. Wanneer je een hobby hebt waar je helemaal in kunt duiken, vergeet je je "zorgen"en wordt rustiger. Wandelen in de natuur, Luisteren naar muziek. Het voornaamste is om de stress op te lossen door het probleem ervan aan te pakken.

Sporten werkt goed tegen stress. Of even lekker uitwaaien met een wandeling in het bos of op het strand. Een stuk fietsen. Maar het belangrijkste is natuurlijk werken aan de oorzaak van de stress, proberen dat zoveel mogelijk te verminderen.

Relativeer de stress door humor in uw leven te brengen: lach! Beweeg! Combineer veel zitwerk door meer te bewegen, combineer veel denkwerk door meer te bewegen, Leer te ontspannen door ademhalingsoefeningen of door ontspanningsoefeningen (probeer Yoga technieken toe te passen in uw leven), Onderhoudt uw sociale contacten goed: sociale ondersteuning is van groot belang tijdens stress, Eet gezond en pas een gezonde levensstijl toe in uw leven: verminder de slechte dingen en voeg extra fruit, groente, vis en vezels toe in uw dagelijkse dieet, Pas realistische doelstellingen toe in uw leven, haalbare doelstellingen is goed tegen stress, onhaalbare of zelfs onrealistische doelstellingen vergroten de stress, Probeer het leven laconieker te zien, geniet van het leven!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100