Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je het merken als iemand hoogbegaafd is wat EQ betreft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, je kunt dat merken, door om te gaan met minder EQ. Maar degenen met minder EQ begrijpen je vaak niet, en vinden je dan raar.

Volgens Howard Gardner (een psycholoog van de Harvard-universiteit) zijn er vijf belangrijke EG eigenschappen 1.Zelfkennis – Mensen met een hoog EQ zijn in staat om de eigen denkwijze, de(on) mogelijkheden van de eigen geest en van het lichaam te kunnen inschatten en daaruit een doordachte conclusies te trekken. 2.Optimisme – Mensen met een hoog EQ zijn positief ingesteld over hun eigen mogelijkheden en staan stevig in hun schoenen. 3.Kunnen afzien – Mensen met een hoog EQ zijn in staat om te denken op de langer termijn en naar dat doel toe te werken. 4.Empathie – Mensen met een hoog EQ hebben de vaardigheid om zich in te leven in de gevoelens van een ander. 5.Sociale vaardigheden – Mensen met een hoog EQ moet goed met de medemens om kunnen gaan, zowel bekenden als vreemden.

Bronnen:
http://www.zobegaafd.nl/artikelen/eq/

Neen, hoogbegaafdheid heeft te maken met IQ, die hoger moet zijn dan 130. EQ is om af te lezen hoe sterk je emotioneel bent, op vele vlakken. Je hebt hoogbegaafde mensen met een hoog EQ, maar er zijn ook hoogbegaafde mensen met een laag EQ.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100