Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe lang duren ontwenningsverschijnselen lithium ?

Toegevoegd na 17 uur:
hiermee bedoel ik niet het stoppen van lithium, maar het verminderen ervan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Lithium werkt niet verslavend. Bij stopzetting van lithium zijn, ook na langdurig therapeutisch gebruik, geen ontwenningsverschijnselen of restverschijnselen bekend. Als jij last hebt van ontwenningsverschijnselen dan kunnen die dus niet komen doordat jij gestopt bent met lithium. Risico van het stoppen is wel dat er weer depressies en/of manieën kunnen optreden. Als je desondanks toch wilt proberen of je het zonder lithium kunt stellen, dan moet in overleg met de psychiater die jou behandelt de dosis over een periode van maanden geleidelijk worden verminderd. Wanneer er dan toch een depressie of manie optreedt kan de dosis dan snel weer worden verhoogd.

Bronnen:
http://www.hrm.be/hrm/main/Folders/Lithium...

Het verminderen van Lithium geeft geen ontwenningsverschijnselen. Het kan wel zijn dat je verandering merkt in de bijwerkingen bij een lagere dosering, maar dat zijn dus geen ontwenningsverschijnselen. Wanneer mensen wel menen verschijnselen door minderen te hebben komt dit doordat ze meer bij hun gevoel komen en dat kan soms klachten geven omdat ze dat niet gewend zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100