Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Angstig worden van woorden en gezichtsuitdrukkingen.Waardoor krijg je dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien associeer jij dit met iets vervelends wat je hebt meegemaakt. Als je dit vroeger in een vervelende positie hebt gezeten en daar kwamen bepaalde woorden en gezichtsuitdrukkingen voor kan je dit associëren met woorden en gezichtsuitdrukkingen nu, terwijl die nu misschien onschuldig zijn. Misschien een keer een gesprek met een psycholoog als je er echt angstig van wordt? Waarschijnlijk kan hij/zij je verder helpen.

Angst wordt middels het limbisch systeem van de hersenen opgewekt. Dit (primitieve) systeem waakt onder anderen over de veiligheid. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een systeem van patroonherkenning, algemene patronen zijn vanaf het eerste moment aanwezig (glimlach is veilig) en afhankelijk van onze ervaringen worden nieuwe patronen opgeslagen. Hoe dit werkt voor woorden en geluiden is in de bijgaande link mooi beschreven.

Bronnen:
http://www.tinnitus-trt.info/tinnitus.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100