Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik ben een profielwerkstuk of posttraumatische stress-stoornis aan het maken. Heeft iemand hier meer gedetailleerde informatie over?

Is er iemand met universitaire opleiding die meer over dit onderwerp heeft te vertellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb tien jaar geleden voor mijn HBO-opleiding mijn afstudeerscriptie geschreven over Preventie van posttraumatische stress-stoornis naar aanleiding van de cafébrand in Volendam. Ik weet niet over welk onderdeel van PTSS je werkstuk precies gaat, maar heb een paar links bijgevoegd waar je zeker iets aan kunt hebben.

Bronnen:
http://www.kiesbeter.nl/medische-informati...
http://www.psychischegezondheid.nl/page/20...
http://www.trimbos.nl/onderwerpen/psychisc...

Lastig om gedetailleerd te zijn via internet. Heb zelf ervaring opgedaan in het voorkomen van PTSS via mijn rol als traumaopvanger in een ziekenhuis. Kijk eens op sites die zich met bedrijfshulpverlening of traumaopvang bezig houden. Huub Buijssen heeft in de traumaopvang in Nederlandse gezondheidszorg veel gedaan. Jouw vraag kan concreter waardoor de antwoorden concreter worden. Goed om jouw onderwerp onder de aandacht te brengen. Kijk eens op http://www.traumaopvang.com/publicaties succes

Wat wil je weten? Ik ga iedere dag om met mensen met PTSS op een professioneel niveau. Het is echter nieuw voor mij dat je daar tegenwoordig een academische studie voor gevolgd moet hebben.

Het boek "Trauma, dissociatie en hypnose" van Onno van der Hart bevat uitstekende informatie over PTSS en aanverwante problemen. Het is slecht verkrijgbaar, maar via internet zijn er uittreksels te vinden, of via de bibliotheek lenen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100