Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Heb ik een aandachtsstoornis ?

ik ben een jonge vrouw van 21 ondertussen en zit al super lang met problemen op psygologisch vlak ,

heb ik ben al veel down en depressief geweest en heb vaak problemen gehad op school omdat het me niet lukt om goed te leren , nu werk ik maar sta op punt meschien mijn werk te verliezen omdat ik niet gemotiveert genoeg ben ,afwezig en drommerig ben en daardoor veel domme fouten maak ...

hoe graag ik ook wil veranderen het kost me ongelofelijk veel moeite op mij te concentreren op 1 taak en me te blijven motiveren... meestal zit ik dan ook met men gedachten ergens anders waardoor de taak niet goed is uitgevoerd .

ik heb het gevoel dat ik zoooooveeel meer kan maar dat ik gewoon niet serieus genomen wordt ...

zou het kunnen dat ik inderaad een aandachtstoornis heb ,zoja wat kan ik doen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

De vraag is door ons niet te beantwoorden. Stel dat je een stoornis zou hebben, kijk dan eens heel goed naar dingen die je echt heel leuk vindt: Al mag het moeilijk zijn om je te concentreren op bepaalde dingen: Met sommige hobby`s kunnen mensen met ADD zich juist heel goed concentreren en horen ze zelfs geluiden om zich heen niet meer. ADD is geen ziekte maar gaat vaak gepaard met andere stoornissen. Heb je slaapstoornissen, angststoornissen en stemmingswisselingen? Het lijkt zelfs wel wat op borderline en andere psychotische stoornissen. http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/51373-add-aandachtsstoornis.html Mocht je echt een diagnose willen, dan begin je bij je huisarts.

Het kan ook zijn dat je uitgekeken bent op je werk ,daarom misschien dat je fouten maakt en graag iets anders zou doen . Of omdat de mensen daar je niet appreciëren wat je daar doet ,dat je het niet meer zo goed ziet zitten.

De omschrijving van verschillende problemen wijzen erop dat er professionele hulp nodig is om jou hierin te adviseren/begeleiden. Beschouw een aandachtstoornis niet als het probleem maar een eigenschap van een nog te vinden probleem. Met zoveel factoren is het voor iedereen bijna onmogelijk te leren/werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100