Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kun je empathie/empatisch vermogen meten?

Voor ons PWS onderzoeken wij of er een verschil meetbaar is in de mate van het empatisch vermogen bij verschillende leeftijden. Dit willen wij aan de hand van een onderzoekje doen. Heeft iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor, inlevingsvermogen kan met een test worden gemeten. En het wordt gedaan ook, zie de links. Testen of het inlevingsvermogen wijzigt met het ouder worden, en dat is wat je denk ik bedoel, kan op twee manieren 1. Stel 2 testgroepen samen die volledig vergelijkbaar zijn, behalve in leeftijd. Stel bij beiden het inlevingsvermogen vast, en je ziet of er verschil is. 2. Stel een testgroep samen en bepaal hun inlevingsvermogen. Doe dat bij dezelfde groep elk jaar opnieuw, en je ziet of er een trend is. De uitvoering van beide mogelijkheden is wellicht wat complex voor een studieopdracht. Of bedoel je een veldproef? Kijken wie er op straat het eerst te hulp schiet als je pardoes van je fiets valt? Kun je doen, maar m.i. zijn er zoveel factoren, anders dan leeftijd, die daarbij een rol spelen dat je de test vele malen zult moeten herhalen voor je betrouwbare conclusies kunt trekken.

Bronnen:
http://tests.psychologiemagazine.nl/Persoo...
http://www.123test.nl/eq-en-persoonlijkheid/
http://www.psychologytoday.com/blog/the-sq...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100