Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb het gevoel constant buiten mezelf te zweven hoe kom ik daar vanaf ?

Ik heb dit al heel lang heb ook af en toe hyperventilatie maar dat is af en toe terwijl dat buiten mezelf gevoel er bijna altijd is vooral als ik buiten loop

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Velen onder ons krijgen hier vroeg of laat mee te maken. Ikzelf ben er steeds minder hinder van gaan ondervinden door het gewoon te aanvaarden voor wat het is en door me dus helemaal niet 'abnormaal' te voelen tegenover diegenen die hier geen ervaring mee hebben. Er is niet één pasklare oplossing die voor élk van ons opgaat omdat we los van deze ene ervaring nogal wat afwijkende eigenschappen en gewoontes hebben ten opzichte van de anderen. Indien ik er toch last van heb dan neem ik bewust de tijd om me even af te zonderen en me te focussen op een rustige en gelijkmatige in- en uitademing alsook op een staat van zijn die ik op dat moment het liefst van al wil ervaren. Dus als jij jezelf als één geheel wil ervaren dan kan het helpen om jou daar specifiek op te focussen. Doe gedurende 7 dagen een weldoordachte brainstorm oefening met jezelf en focus je minstens 3 x per dag gedurende minimum 3 minuten op hetgeen jij wél zou willen ervaren. Let hierbij ook op het aantal tellen dat je inademt en het aantal tellen dat je uitademt. Het is aan te raden dat je evenveel uitademt als inademt. Vaak ademen wij minder uit dan in en dan blijven er restanten hangen die ons uit balans brengen. Dit werd mij destijds meegedeeld toen in het ziekenhuis de symptomen van hyperventilatie werden vastgesteld. Benoem hetgeen jij wél wil ervaren en schrijf het ook op. Lees het meermaals per dag tot jouw brein doordrenkt wordt van deze boodschap. Bij mij helpt het ook om hetgeen ik ervaar met iemand te delen en door duidelijk te verwoorden door welke ervaring ik de huidige ervaring wil vervangen. Wij functioneren in meerdere opzichten zoals een computer of ander technologisch communicatiemiddel. Gedachten klikken als het ware de toets of de app ter opening van een gewenst programma aan. Dus als je teveel denkt aan hetgeen je niet wil dan activeer je ook het programma dat brengt wat je niet wil. Neurie ook eens wat vaker en lach eens wat vaker uitbundig. Sport jezelf eens helemaal leeg. Dat zijn allemaal heel eenvoudige oefeningen om jezelf meer in balans te ervaren. Maar zoals ik reeds eerder zei, je zal zelf dienen uit te testen welke methode het best bij jou past want niemand reageert identiek op een identieke oefening. Heb vooral veel plezier aan het ontdekken van jouw eigen mogelijkheden en grenzen want door hier elke dag speels doch bewust mee om te gaan leer je jezelf en/of het wezen dat jij als jezelf ervaart, door en door kennen. Liefs en veel Succes ermee!

Wat je beschrijft klink in mijn oren als depersonalisatie. Depersonalisatie is een term uit de psychiatrie. Het is het gevoel buiten de werkelijkheid te staan. Voor iemand die aan depersonalisatie lijdt, lijkt het of hij een andere rol in de wereld speelt, vaag, als in een droom, onbelangrijk. Een patiënt ervaart een scheiding tussen zichzelf en de wereld, zijn identiteit of lichamelijkheid. Mensen die deze gemoedstoestand hebben ervaren, beschrijven het leven vaak alsof het een film is, onecht of wazig. Het besef van de eigen persoonlijkheid wordt minder (vandaar de naam). Wie de symptomen heeft en in de spiegel kijkt, lijkt een onbekende te zien, maar is tegelijkertijd op de hoogte van zijn identiteit. De oorzaak van depersonalisatie ligt vaak in een psychisch trauma. Als dit je symptomen beschrijft raad ik u aan om naar een arts/ psychiater te gaan.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Depersonalisatie

Er zijn meerder oplossingen. 1. als je zo een moment hebt dan hou je je rechter duim op je rechter oor maak een brullend geluid die voel baar is in je buik en je ligaam, speel met je toon hoogte tot het voel baar is, oefen dit thuis zo vaak als je kan en mocht je onder het auto rijden ook zo een moment hebben dat kan je op dat moment gewoon gaan brullen mits er niemand naast zit, want het kan vreemd over komen. Want dan kom je namelijk in het hier en nu. Deze methoden word namelijk ook veel toegepast met mensen die een spraak en gehoorstoornis hebben. 2. Pijn prikkels werken ook goed, zonder je zelf te verwonden natuurlijk. 3. koop wat toermalijn (Zwart) voor op je ligaam (een hanger voor om je nek (goed verkrijgbaar in de alternatieve/new age shop) en evt ook voor in huis voor bij je apparaten hier haal je namelijk zoveel mogelijk je elektrosmog weg, wat ook een verstoring kan geven op je energie veld. En wat pietersiet, deze ook om bij je te dragen. http://www.edelstenenenmineralen.nl/toermalijn.html http://www.edelstenenenmineralen.nl/pietersiet.html Na verloop van tijd en geeft het wel voldoende tijd zal je wat veranderingen bij jezelf gaan merken. En ik zou adviseren om met een vertrouwenspersoon/specialist te gaan praten. Je kan hier namelijk van af komen, ik spreek uit persoonlijke ervaring. Ik wens je voor succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100