Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe weet ik of een impulsieve actie verstandig is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat weet je nooit. Daarom noemt het impulsief, zonder nadenken. Robby BB

Achteraf blijkt meestal wel of het verstandig was. Omdat er dan alle tijd is om te bedenken wat andere opties waren. Door zo te evalueren kom je er achter of jouw impulsieve acties meestal verstandig waren of niet. Of bij welke impulsen het handig is eerst even tot 10 te tellen voor je vanuit die impuls handelt. Bij mij zou dat bijvoorbeeld irritatie zijn, werkt meestal niet goed van daaruit te handelen!

Je weet nooit of welke actie dan ook verstandig is op het moment dat je hem uitvoert, impulsief of overdacht. Je kunt pas achteraf bekijken of een actie al dan niet het gewenste effect heeft gehad. Dat komt, omdat niemand in de toekomst kan kijken. Vraag is ook: wat is "verstandig".... dat is een subjectief begrip: wat voor de 1 verstandig is, is dat voor een ander niet. Daarnaast kan een actie vele (bij)gevolgen hebben die je niet had kunnen overzien toen je hem uitvoerde. Waarmee ik niet pleit voor "doe maar altijd wat je leuk lijkt" ;-) Overdenken wat voor consequenties een actie zou kunnen hebben is vaak wel handig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100