Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan ik weer uitbundig lachen?

2 jaar geleden kon ik makkelijk schateren van het lachen en ook erg uitbundig lachen. Nu kan ik dat opeens niet meer of kost het me teveel energie. Ik heb zelf soms ook last van lichte hyperventilatie en weet dus ook niet of je via de buik of via de borst moet ademen/lachen. Om mijn vraag duidelijker te maken, hoe kan ik het weer uitgieren van het lachen, zonder dat ik uitgeput ben? Kijk, na een paar glaasjes wijn kan ik het wel weer uitgieren van het lachen, maar ik wil het ook zonder alcohol kunnen. Het komt erop neer dat ik niet meer kan gieren van het lachen en dat vind ik erg jammer terwijl ik dat vroeger wel kon....

Toegevoegd na 49 minuten:
Ik heb gewoon geen puf meer na een korte uitbundige lach... En het kan kloppen dat ik verkeerd adem, want ik ben ook de hele dag licht in mijn hoofd van het verkeerde ademen en zorgen waarschijnlijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ga eens een keer naar de fysiotherapeut. Die kan je leren hoe je moet omgaan met je spieren, ook ademen enzovoort. Alcohol is in geen geval een medicijn, integendeel. Je hebt geen verwijsbrief van de dokter nodig trouwens, maar het kost je wel een consult, reken op drie tientjes. Yoga kan ook geweldig werken!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100