Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik loop de hele dag te hallucineren maar ik ben het al zo gewoon dat ik er geen last van heb, Mag je niks doen tegen hallucinaties of beter behandele?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn enkele behandelingen voor vele soorten hallucinaties. Echter, voor die hallucinaties veroorzaakt door geestelijke ziekte, een psycholoog of een psychiater moet worden gewaarschuwd en behandeling zal worden gebaseerd op de opmerkingen van die artsen. Antipsychoticum en atypische antipsychoticum medicatie kan ook worden gebruikt voor de behandeling van de ziekte als de symptomen ernstig zijn en duidelijk lijden veroorzaken. Voor andere oorzaken van hallucinaties er is geen feitelijke bewijs ter ondersteuning van elke één behandeling is wetenschappelijk getest en bewezen. Echter, onthouden ons van hallucinogene drugs, beheren stress niveaus, gezond leven, en het krijgen van voldoende slaap kunnen helpen verminderen de prevalentie van hallucinaties. In alle gevallen van hallucinaties, moet medische aandacht worden gezocht en op de hoogte zijn van de specifieke symptomen.

Bronnen:
http://www.news-medical.net/health/Halluci...

Dat ligt er aan. Kan je normaal functioneren als je allerlei dingen hoort en ziet die er niet zijn, als je waanbeelden hebt etc. Of heb je iets anders? We kennen de volgende hallucinaties: •stemmen horen, geluiden horen (gehoors-hallucinatie) •dingen zien, soms schimmen (gezichts-hallucinatie) •geuren ruiken (reuk-hallucinatie) •dingen proeven, vreemde smaak (smaak-hallucinatie) •iets in of op je voelen (tast-hallucinatie). Met behulp van onze zintuigen nemen we de wereld waar en geven we een betekenis aan de dingen die wij waarnemen. Deze waarneming is mogelijk doordat wij: •horen •zien •ruiken •proeven •voelen Het komt voor dat er een storing ontstaat in het waarnemen. Je neemt iets waar, wat er niet echt is. Het komt dan vanuit jezelf, door de storing in de waarneming. Een hallucinatie is het gevolg van foutieve informatieverwerking tussen de zintuigen en de hersenen. Naast hallucinaties zijn wanen en verwardheid (desorganisatie) ook verschijnselen van een psychose. Hallucinaties, heb ik die? Een deel van de psychose test gaat over hallucinaties. Test of je het hebt. http://www.helpikhebeenpsychose.nl/wat-is-psychose/hallucinatie En vraag je dan af - als jij er geen last van hebt - in hoeverre anderen er last van hebben. Toegevoegd na 2 minuten: Als je dus tot de conclusie komt dat je echt "de hele dag loopt te hallucineren"...............dan moet je naar de dokter. Dan is er iets mis in je hersenen en daar moet naar gekeken worden. Dan kan je alsnog in overleg met de specialist beslissen of je al dan niet behandeld moet (wilt) worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100