Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

weten je hersenen alles al voor de geboorte?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, hersenen weten niets. In de eerste twee levensjaren van de mens worden de bestaande hersencellen volwassen, er worden steeds meer verbindingen gemaakt. Het aantal hersencellen neemt ook steeds toe. In de eerste twee levensjaren van de mens worden de bestaande hersencellen volwassen, Toegevoegd na 2 uur: De laatste zin is dubbel en dus overbodig, maar kan ik niet verwijderen. Wat ik zeggen wil: hersenen zijn vanaf de geboorte actief en misschien ook daarvoor. Maar ze zijn nog lange niet "" rijp"" .

Nee, dat zou namelijk m.i. betekenen, dat we niks meer hoeven te leren gedurende ons leven. Bovendien: als ik kijk naar een pruttelende pasgeboren baby, dan zie ik echt niet iemand, die alles al weet ;-) Los nog daarvan: niemand op deze wereld, geen enkele volwassene, weet "alles".

Je bent nooit te oud om iets te leren wordt er vaak gezegd dus als je hersenen alles al zouden weten dan hoeft de mens ook niets te leren in zijn/haar leven want je hersenen zouden het al weten kunnen. Nee , volgens mij kan een mens elk moment van de dag in zijn of haar leven weer iets erbij leren wat je hersenen nog niet wisten. Doordat we juist nog lang alles niet weten doe je soms domme dingen en achteraf heb je dan pas geleerd dat je het zo niet moest doen. Door ervaring en lering worden de wijsheden in de loop van je leven in je hersenen opgeslagen zodat je pas op hoge leeftijd vaak pas kunt zeggen , "ik weet nu heel veel, maar ook nog lang niet alles"

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100