Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan ik iemand blijven aankijken als ik in gesprek ben zonder dat ik weg kijk de hele tijd?

Ik ben erg onzeker en vindt het moeilijk om iemand te blijven aankijken in een gesprek,ik heb van alles geprobeerd bv naar iemand zijn mond kijken of iemand voor te stellen of die geen kleren aan heeft,maar het helpt niet heeft iemand tips.

Weet jij het antwoord?

/2500

Heb je hier al eens met een deskundige over gepraat? Een psycholoog bijvoorbeeld? Misschien is dat een aanrader. In het psychologiemagazine (zie link) staat een antwoord van een sociotherapeut (en deskundige op het gebied van lichaamstaal) op een soortgelijke vraag: "Als je niet naar iemand kijkt, en ook niet naar hem luistert, mis je misschien dat hij boos wordt. Maar je mist nog veel meer signalen die overigens veel vaker voorkomen en veel waard zijn. Je mist dat mensen behulpzaam willen zijn. Je mist dat iemand zich wil verontschuldigen. Je mist dat mensen enthousiast zijn. Je mist dat mensen je aardig vinden. Je mist ook alle signalen die jou duidelijk maken dat aankijken veel minder eng is dan je verwacht.....(..) Mijn advies is te gaan oefenen met het aankijken van de mensen om je heen. Doe dat eerst met vrienden; vertel hen gewoon dat je dit wilt doen. Dat maakt het minder bedreigend. Doe het later opnieuw als je het niet hebt aangekondigd. Doe het vervolgens eens bij andere mensen die ook niet zo bedreigend voor je aanvoelen. In het begin zal dit nieuwe gedrag onwennig zijn. Maar na verloop van tijd wordt het een tweede natuur. Het wordt iets van jezelf. Je zult merken dat jouw aankijkgedrag positieve reacties bij anderen oproept. Dit zal je ook stimuleren het vaker te doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100