Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat zijn goeie tips en/of manieren om vroeg te slapen?

Hallo,

Ik ben al een erg lange tijd depressief, en heb veel lichamelijk klachten door stres.
Ik hoorde van me moeder toen ik het haar bekende dat ik al zo lang depressief was en al meer dan een jaar echt nergens meer van heb kunnen genieten dat zij vindt dat ik slaap te kort heb.

Ik was een beetje geïrriteerd door haar speech maar ik zag haar punt wel, ik vind het alleen erg lastig omdat ik van kleins af aan al lastig vind om vroeg te slapen.
Dan kon ik weer niet slapen, dan keek ik vroeger altijd nog stiekem even tv of speelde een spelletje.

Tegenwoordig ga ik standaard laat naar bed en ben dan ook vaak moe en heb ook (natuurlijke) medicijnen die me wat meer energie geven.

Mijn vraag is dus hoe kan ik me zelf aanleren om vroeger naar bed te gaan.
Ik wil echt heel graag mijn levensstijl verbeteren want dit kan echt niet langer en wil me ook weer gelukkig kunnen voelen.

Alvast heel erg bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

De manier van hierboven beschreven staat telkens op hetzelfde moment opstaan is een heel goed idee. Zelfs al ben je een wrak 's morgens er toch in volharden is écht heel zwaar, maar ook héél efficiënt. Wat ook kan helpen is gedurende een periode Melatonine, het slaaphormoon in nemen om 21h en ook om 21h in je bed kruipen. Het is een goeie manier om je bioritme aan te passen aan de dagelijkse noden van de maatschappij, vb. Je bent een avondmens en zou volgens je bio-ritme dus veel beter 's morgens lang uit slapen, maar je moet naar school of naar je werk, waardoor dit natuurlijk onmogelijk is. Na een aantal dagen (vb. 1 doosje opgebruiken) kan het zelfs zijn dat je lichaam zelf vroeger begint met het aan maken van je slaaphormoon, zodat je kan stoppen met het gebruik ervan. Terwijl bij slaapmedicatie er gewenning op treedt en je er dus steeds meer moet van gebruiken om te kunnen inslapen, waardoor slaapmedicatie verslavend is. Veel inslaapgenot, Ekster

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100