Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is de beste mentale leeftijd?

Een mentale leeftijd van 1 is niet goed, maar als je boven de 70 zit ook niet, wat moet ik me hierbij voorstellen, of welke leeftijd is als beste?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is niet te bepalen, omdat niet elk mens dezelfde omstandigheden heeft om op te groeien en anders in elkaar steekt, zowel geestelijk als lichamelijk. Hel ligt eraan hoe jong of oud je je voelt. Iemand die al op jonge leeftijd veel heeft meegemaakt zal zich eerder mentaal ontwikkeld hebben dan iemand die beschermend is opgevoed/-gegroeid. Over het algemeen ben je mentaal het sterkst als je in de kracht van je leven bent, dus rond je dertigste denk ik. Toegevoegd na 10 minuten: In elk geval ben je je in de pubertijd nog volop aan het ontwikkelen en heb je last van de hormoonontwikkeling die je ook mentaal kwetsbaar maken. Dit kan nog doorwerken tot beginjaren twintigste leeftijd. De meeste mensen zijn wel gesettled rond eind twintig-begin dertiger. Ze hebben dan een carrière, gezin en al veel bereikt. Levenservaring hebben ze ook al voor een deel en veel geleerd hierdoor. Die zijn dus dan al mentaal sterk en weerbaar geworden. Sommigen zullen dit punt al eerder bereikt hebben en sommigen pas op hun veertigste. Bij het merendeel over het algemeen zal dit rond hun dertigste zo worden ervaren. Daarna komt de mid-life crisis vaak en de menopauze. Daardoor krijg je mentaal vaak weer een dreun. Daarna begint langzaam slijtage en aftakeling lichamelijk door te zetten en dat helpt mentaal vaak ook niet om je goed en fit te voelen.

Dat verschilt per persoon, de een voelt zich het best rond zijn twintigste terwijl een ander zich pas op z'n 50e mentaal het best voelt.

dat is zo rond je 35e jaar Na je 35ste wordt er minder weefsel aangemaakt dan dat er afgebroken wordt en worden de botten steeds dunner en brozer.

Bronnen:
http://www.digiden.nl/nl/wist-je-dat/mens

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100