Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mijn vriend heeft gokproblemen, wat kan hij eraan doen?

Hij heeft weliswaar 3000 euro verloren vandaag en hoopte om een mooie prijzenpot te winnen zo gezegd, hij is in één gezakt van de teleurstelling en wou snel veel geld verdienen zegt hij... Hij denkt aan zelfmoord :(

Wat kan hij best doen en hoe kan hij van zijn gokproblemen verlost geraken?

Graag jullie tips en suggesties...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jouw vriend zou in eerste instantie contact kunnen opnemen met officiële instanties die hem helpen met zijn budgetbeheer. Zo behoed hij zich voor nog meer schulden. zie link 1 en 2 http://www.eerstehulpbijschulden.be/schulden-wat-nu/hulp-nodig/collectieve-schuldenregeling http://www.hulp-bij-schuld.nl/ Wat de gokverslaving zelf betreft kan hij zowel een gratis brochure aanvragen als contact opnemen voor direct hulp. Zie bijgevoegde link. http://www.addiction-solutions.be/verslavingen/gokverslaving/?gclid=CMjQpefVwrICFYcPfAodbnwAfw Lees zelf ook eens de info op deze sites want ze is ook voor niet gokverslavend best boeiend, onder andere in functie van ondersteuning. Google verder zelf nog eens op trefwoorden zoals 'hulp bij gokverslaving' of 'hulp bij gokproblemen' en je zal merken dat er behoorlijk wat gratis online hulp wordt aangeboden. Liefs en veel Succes ermee!

Hij moet echt eens professionele hulp gaan zoeken. Van een gokverslaving kom je zelf niet makkelijk af. En indedaad: Behalve gokschulden liggen er bij een gokverslaving nog andere gevaren op de loer, zoals depressiviteit en suïcidale gedachten. De schaamte over de eigen problemen kan ook tot isolement leiden. Er zijn veel bedrijven die zich bezig houden met cursussen voor allerlei verslavingen. Maar de eerste stap is zijn eigen erkenning dat hij verslaafd is en dat hij hulp nodig heeft. http://www.trubendorffer.nl/verslavingen/gokverslaving?gclid=CMvYo_jUwrICFUELfAodry0Auw Neem contact op met een hulpinstantie, zij hebben hier ervaring mee en kunnen je goed op weg helpen. Alle hulpinstanties kun je hieronder vinden. http://www.gokverslaving.nl/

Gokproblematiek met zelfmoordgedachten valt onder het hoofdstuk gokverslaving; dat is niet 1,2,3 op te lossen, dat gaat gepaard met therapie, ambulant of eerst in een kliniek. Afhankelijk van welke regio jullie wonen, is de VNN één van de instanties die zich hiermee bezig houden. http://www.vnn.nl/meer-weten-over/gokken/hulp-bij-gokproblemen/ Besef dat dit een ernstige ziekte wordt en je vriend is niet in staat weerstand te bieden die het vraagt. De enigen die hem mogelijk de zorg kunnen geven waar zijn ziekte om vraagt, zijn hulpverlenende instanties en therapie. Heel veel sterkte!

Zoek direct hulp , , kijk eens op deze site http://www.dehoop.org/15665/gokken.html Zij zijn gespecialiseerd in deze zaken , ga zo snel mogelijk professionele hulp inschakelen voor het te laat is. Sterkte

Een belangrijke voorwaarde voor herstel van verslaving is het besef dat de verslaving de grootst mogelijke nadelen heeft voor de eigen persoon en de mensen waar hij van houdt. Hiervoor zijn gespecialiseerde hulpverleners noodzakelijk. Het aandragen hiervan is echter vrij nutteloos omdat hij deze zelf dient te vinden en contact mee dient op te nemen. Een kenmerk van verslaving is namelijk ook sociaal wenselijk gedrag vertonen zodat geen maatregelen tegen hem worden genomen die hij in feite niet wil. Zeggen dat je aan zelfdoding denkt is een van die gedragingen. Geef hem de mogelijkheid om te bewijzen dat hij wil genezen door hem dit te zeggen. Wees op uw hoede want een verslaafde heeft zeer veel mogelijkheden om u om de tuin te leiden.

Daar kan jij niet bij helpen, hooguit kun je hem steunen. Voor hulp zal hij echt de professionele hoek in moeten. Mijns inziens heeft hij allereerst hulp nodig bij de verslaging en daarna pas bij de schulden. Als je namelijk het gokprobleem niet oplost zullen de schulden zich blijven opstapelen. Verder is het zo dat alle gok apparaten bedoeld zijn om mensen geld afhandig te maken, tuurlijk wordt er soms wel eens uitgekeerd maar de verhouding zijn duidelijk in het voordeel van de gokmachine. Nogmaals jij kan niet helpen, dit kunnen alleen profesionels.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100