Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kom ik van een zenuwtrekje af?

Ik heb dus een soort zenuwtrekje in mijn gezicht overgehouden aan een angststoornis zo'n 2,5 jaar terug extra werd versterkt door invloeden van buitenaf, zodat ik misschien zelfs wel iets van een psychose had. Omdat ik er nog best veel mee bezig ben in mijn hoofd, heb ik op die momenten last van zenuwtrekjes. In de vorm van een beetje raar gezicht trekken, doordat er wat spieren aanspannen. Als ik mensen om mij heen heb gebeurd het niet, maar wel als ik alleen ben.
Soms is het tijdelijk wat minder en andere keren heb ik er weer een paar weken last van.

Hoe gaat dit weg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

heej biefstuk, Als je er weer zo bezig mee bent in je hoofd, probeer dan aan iets anders te denken, aan het mooiste wat je ooit kunt voorstellen en na een tijd leer je het af met daaraan te denken en heb je dus geen zenuwtrekje meer... denk ik

EMDR is een methode die er voor kan zorgen dat je de gebeurtenissen uit je verleden een plaats geeft. Het zenuwtrekje is het bewijs dat dit nog niet geheel afgerond is.

Bronnen:
http://ppcnpc.nl/?Groei:Psychologische_Sch...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100